top of page

2021

Virallinen koulutusjärjestelmä ei välttämättä pysty seuraamaan yhteiskunnan muutosta tai työmarkkinoille syntynyttä kysyntää ja niiden vaatimaa asiantuntemuksen tarvetta. Sen vuoksi myös yksityiset kaupalliset toimijat ja koulutusorganisaatiot ovat markkinoilla tarjoamassa PT-koulutusta. Liikunnan asiantuntijat tulevat ja valmistuvat tänä päivänä sekä julkisen sektorin puolelta (30%), että yksittäisten kouluttajien kautta (70%). Koska Fitverstas tarjoaa palveluita myös kuluttajille sekä alan toimijoille, kuten personal trainereille, pysymme ajan tasalla kysynnästä ja tarpeista. Olemmekin muokanneet ja päivittäneet koulutuksemme sisällön jokaisen koulutusputken jälkeen ennen seuraavaa aloitusta.

Yhteyskunnassa on selkeä terveyden edistämisen tarve ja osaaville personal trainereille tulee aina olemaan töitä. Uskomme myös, että personal trainerit tulevat ainakin tulevaisuudessa olemaan vieläkin isommin osana kuntoutusketjua sekä ikäihmisten liikunnan tukemista. Ammattimainen ohjaus ei koskaan mene ”pois muodista” ja palvelutuottajien laatu tulee ratkaisemaan markkinoilla paljon. Personal training on palveluliiketoimintaa, johon liittyen on jatkuvasti toteutettava kehittämistyötä ja ennakointia. Pureudumme syventävissä liiketoimintaosaamisen opinnoissamme aina ajankohtaisesti PT-bisnekseen.

Tämä on tulevaisuuden toimiala ja yksilöllinen ohjaus ja pienryhmäohjaus ovat niitä asioita, jotka tulevat kasvamaan. Kouluttaudu meillä personal traineriksi ja löydä oma urapolkusi hienon ammattisi toteuttamiseen!

MIKSI KOULUTTAUTUA PERSONAL TRAINERIKSI FITVERSTAALLA

​Olemme testanneet 1300 suomalaisen valmentajan ja personal trainerin osaamista rekryprosessissamme. Koska valmentajamme toimivat Fitverstaan konseptin alla ja tarjoavat Fitverstaan palveluita, laatuvaatimukset on nostettava korkealle vaatimuksissa.

Kahden ensimmäisen pilotin jälkeen avasimme koulutukset kaikille: päivitimme koulutustamme siten, että kuka tahansa voi lähteä mukaan, joka haluaa tehdä valmennuspalveluiden toteuttamisesta tuloksellista liiketoimintaa! Et sitoudu Fitverstaan konseptiin koulutuksen jälkeen, mutta sinulla on mahdollisuus aloittaa rekrytointiprosessimme saatuasi MPT-nimikkeen. Nimike ja todistus kertovat, että olet suorittanut tietyt vaatimukset ja osaamisen tason koulutuksen aikana.

MPT-koulutus on PT- ja liiketoimintaosaamisen koulutus, mikä rakennettiin meidän käytännön kokemusten pohjalta: mikä toimii ja mikä ei, ja mitä osaamista tarvitset tullaksesi menestyväksi personal traineriksi.

 

Emme opeta mitään, mitä emme ole itse kokeilleet ja hyväksi todenneet. Asiakasmäärämme tällä hetkellä on yli 50 000, joten luotamme siihen, mitä teemme ja haluamme tarjota kaiken sen tiedon ja taidon nyt myös sinulle! Tässä koulutuksessa:

  • korkea laatu, selkeys, informatiivisuus

  • monipuolisuus ja käytännönläheisyys

  • kouluttajat tuovat kukin erilaista osaamista koulutukseen ja heistä jokainen työskentelee valmentamisen ja ohjaamisen parissa

  • jaamme sinulle kaiken oppimme koulutuksessa, haluat sitten toimia palkkatyössä ja yrittäjänä liikunta-alalla

  • kädestä pitäen opastamme, miten voit startata oman liiketoimintasi ja miten kehität sitä jatkossa kohti tavoitteitasi

Menestyvä personal trainer

-koulutuksen PERUSTEEMAT

Personal trainerin rooli ja toiminta

Toiminnallinen anatomia

Fysiologia

Ravitsemus

Liikunnan ja terveyden psykososiaaliset vaikutukset

Fyysisen kunnon harjoittaminen

Terveyskunnon kartoitus ja suorituskyvyn mittaaminen

Harjoitusvastuksen periaatteet

Tuki- ja liikuntaelimistön vammat, urheiluvammat, erityishuomiota vaativat asiakkaat

PT-palvelujen myynnin periaatteet

Syventävät liiketoimintaosaamisen opinnot

YLEISIMMÄT KYSYMYKSET

Missä seuraava Menestyvä Personal Trainer-koulutus järjestetään?

Ensimmäistä kertaa koulutuksemme toteutetaan isoksi osaksi verkon kautta. Yhdeksän kuukauden koulutusputki sisältää 6 etäviikonloppua, sekä 3 lähiviikonloppua Fitverstaan kotipaikkakunnalla Kokkolassa. Varatessasi koulutuspaikan nyt, tarjoamme ilmaisen hotellimajoituksen ja aamiaisen näille kolmelle koulutusviikonlopuille. Lisätietoja sivun alareunassa.

 

Voidaanko koulutusta järjestää, jos rajoitukset koronan vuoksi tiukentuvat?

Koulutus järjestetään, mikäli osallistujia tulee riittävästi. Koulutukseen voi osallistua verkon kautta, ja tarvittaessa siirrämme lähiviikonloppujen ajankohtia, mikäli emme rajoitusten vuoksi voi niitä aikataulussa järjestää.

 

Miten huolehdimme laadunvarmistuksesta koulutukseemme liittyen?

Jokaisella koulutukseen osallistuvalla on kouluttajiemme tuki ja mahdollisuus konsultointiin kouluttajien kanssa koulutuksen ajan. Laadunvarmistuksesta huolehdimme kirjallisella loppukokeella ja käytännön näyttökokeella koulutuksen viimeisenä viikonloppuna. Pidämme myös läpi koulutuksen pistokokeita, sekä teemme kirjalliseen kokeeseen valmistavan harjoituskokeen.  

 

Saako koulutuksestamme APT-nimikkeen?

Koulutuksemme ei kuulu SKY:n alaisuuteen, eikä koulutuksestamme saa APT (auktorisoitu personal trainer) akkreditointia. Kaikki Suomessa personal trainerin ammatissa toimivat henkilöt voivat hakeutua APT-hakemistoon, riippumatta siitä missä koulutus on hankittu. Personal trainerilla on oltava todennettavissa oleva koulutustausta, liikunnallinen ammattiosaaminen ja/tai riittävä työkokemus personal trainerin tehtävistä. (https://apt-personaltrainer.fi/hakuprosessi/)

 

Suomessa personal trainer ei ole suojattu ammattinimike, eli jokainen koulutettu tai kouluttamaton voi kutsua itseään PT:ksi. Personal training ala on globaalisti kuitenkin aika nuori ja sekalainen personal training palveluiden tarjonta on mielestämme uuden alan normaaleja kasvukipuja.  

 

Näyttökokeen kohdalla lukee Tampere/Helsinki, mitä tämä tarkoittaa?

Järjestämme näyttökokeen maantieteellisesti fiksuimmalla paikkakunnalla riippuen siitä, missä päin opiskelijat sijaitsevat. Tiedotamme tästä riittävän ajoissa.

 

Keneen voin olla yhteydessä koulutukseen liittyvissä asioissa?

Kaikissa koulutukseen liittyvissä asioissa voit olla suoraan yhteydessä Ilari Lehterään +358452287605 tai mpt-koulutus@fitverstas.com

Menestyvä Personal trainer

-koulutuksen taustat

MPT-PALAUTE

Hyvät fiilikset on jäänyt joka viikonlopun jälkeen, vaikka on ollukkin lauantai iltana ihan takki tyhjä ja aika väsynyt. Vanhuksen pää käy kierroksilla kaks päivää, kun tietoa ja asiaa tulee paljon. :) Mä jännitin alkuun paljon tätä ja varmaan vähän joka viikonloppua. Ku paikalle pääsi ja näki nää opiskelukaverit ja kouluttajat niin aina se sit helpotti. Kouluttajat on ollu ihan huippuja! Kaikilla on ollu eri tyyli opettaa ja se on todella hyvä. Näkee ja kuulee asioita monelta eri kantilta. Kouluttajat on huumorintajusia ja asiansa osaavia.

Parasta on ollu ne kerrat jollon ollaan oltu salilla ja katottu käytännössä liikkeitä ja ohjausta. Itse en ole koskaan ollut mikään himo opiskelija ja asiat tarttuu parhaiten käytännön kautta. Ja sit on saanu tutustua kouluttajiin ja viiteen muuhun ihmiseen, jotka on ihan huippu kivoja ja ihania. :) Nää opiskelukaverit on antanu myös paljon uutta näkökantaa eri asioihin ja oppinut myös näiltä tyypeiltä paljon.

Koulutus antaa mun mielestä enemmän mitä monien muiden yritysten koulutukset. Esim kun tässä on mukana brändäämistä ja markkinointia ja yritystoimintaa.

Hyvinvointi on nyt kovassa huudossa, enkä usko että tää laantuu ihan heti. Siihen nähden olisi hyvät näkymät harjoittaa tätä ammattia. Itse en ainakaan heti päätoimiseksi PT:ksi ala, mutta tulevaisuus näyttää. ;) Ihmiset vaan haluaa voida hyvin.

MPT-Palaute

Fiilikset koulutuksesta ovat huikeat! Korona toki tuli ja hieman laittoi aikatauluja uusiksi, mutta kuitenkin tilanteeseen nähden koulutuksen toteutuminen onnistui hyvin. Koulutus on kyllä vastannut odotuksiani ja olen tyytyväinen, että lähdin tähän mukaan. Koulutus antoi sopivasti jatkoa ajatellen eväitä tulevaan ja lisäksi myös oman itsensä kehittämiseen.

MPT on ehdottomasti sisällöltään hinnan arvoinen! Koulutus on sisällöltään sellainen, että kaikki mitä koulutuksessa on käyty läpi, on varmasti olennaista ja hyödyllistä jatkossa mikäli personal trainerin hommia haluaa aloittaa tekemään. Oli myös kiva, että liiketoiminnan osaamista ja markkinointia oli sisällytetty koulutukseen. 

Meillä oli aivan huikea ja motivoitunut porukka opiskelijoita sekä kouluttajia ja tuntuu jotenkin tyhjältä kun koulutus on päättymässä. Koulutus on antanut ehdottomasti lisää syvennetympää tietoa jo aiempaan tietotaitooni ja lisäksi varmuutta siihen, että jatkossa haluan työskennellä ihmisten ja hyvinvoinnin parissa! Parasta on ollut myös erilaiset oivallukset koulutuksen aikana.

Iso kiitos koko sakille koulutuksen järjestämisestä ja että sain olla mukana tässä koulutuksessa! Ootte timanttia!

MPT-palaute

Fiilis koulutuksesta on ollut alusta saakka hyvä. Sain koulutuksesta positiivisen kuvan jo ennen kuin ostin koulutuksen ja tuntemus on vaan syventynyt. 

 

Mielestäni hinta koulutukselle oli varsin kilpailukykyinen vastaaviin koulutuksiin verrattuna. Osamaksumahdollisuus oli hyvä juttu ja mahdollistaa kouluttautumisen varmasti monelle. 

 

Suuri rikkaus on ollut, että kouluttajia on ollut niin monta erilaista. Jokaisella on ollut oma tyylinsä opettaa ja ohjata eri näkökulmasta, jolloin myös itse on oppinut uutta varmasti enemmän, kuin jos kouluttamassa olisi ollut vain yksi liikunta-alan ammattilainen. Erityistä kiitosta saa myös se, että koulutukseen sisältyy 50h asiakastyöskentelyä. On hyvä opetella siihen jo ennen valmistumista ja sitähän PT:n työ paljon sisältää, joten hyvä näin. 

 

Plussaa myös siitä, että keskityimme koulutuksessa myös sisällöntuottoon ja itsensä brändäämiseen. Nykypäivänä se on niin tärkeä osa PT:n työtä ja mahdollistaa asiakaskunnan kasvamisen, jos sen osaa tehdä oikein. 

 

Koulutuksen aikana on ollut mahtava päästä tutustumaan kanssaopiskelijoihin ja kouluttajiin sekä koulutuksen tuomiin asiakkaisiin. 

mpt-palaute

Oon ollut tosi tyytyväinen koulutukseen ja viikonloppuja odottaa aina tosi kovaa, eli on vastannut odotuksia (odotukset jopa ylittyneet).

 

Koulutus on ollut laadukasta, ja vierailevat alan asiantuntijat mielenkiintoisia. Simon Kankkosen viikonlopusta erityisesti opin todella paljon uutta. 

 

Olen saanut koulutuksesta varmuutta ja tietopohjaa omaan tekemiseen. Mulla on oma yritys, ja koulutus on antanut myös paljon uutta sen kehittämiseen. Olen myös innostunut itse opiskelemaan alan kirjallisuutta enemmän ja etsimään tietoa asioista. Eri opettajien/asiantuntijoiden näkökulmat ovat laajentaneet myös omaa perspektiiviä. Ja tottakai onhan meidän PT-opiskelijaryhmä ihan huippu ;) 

Töitä tulee olemaan enemmän, koska erilaiset ihmisten ongelmat lisääntyvät ja muuttuvat monimutkaisimmiksi. Tarvitaan laajaa tietoa ihmisen terveydestä ja hyvinvoinnista, pelkkä treeni- ja ravinto-ohjaus ei monelle riitä. Itse haluan tulevaisuudessa työskennellä Fitverstaalla. Minua kiinnostaaa erityisesti stressi, palautuminen, ruokavaliot sekä psyykkinen hyvinvointi tavoitteellisen treenaamisen ohella. 

Avaimet käteen - mahdollisuus työskennellä meillä

Voit siis valita oman polkusi koulutuksen aikana. Koulutusputken jälkeen voit lähteä toimimaan itsenäisenä personal trainerina, tai hakea Fitverstaan valmentajatiimiin. Sen sijaan, että työskentelisit yksin, voit saada ison yrityksen imagon toiminnallesi ja yhteistyöverkoston hyödyt.

Lue palveluistamme ja ratkaisuistamme täältä: 

https://www.fitverstas.com/valmentajaksi

VIIKONLOPPU 1

12.-13.3.2021
(etä, Zoom) Emmi S & Ilari L

Yritysesittely ja liiketoimintaosaaminen 1

 

Liikunta ja psyykkinen hyvinvointi, lihaskuntoharjoittelu

Perjantaina aloitetaan liiketoimintaosaamisen yrittäjyyspainoitteiset perusopinnot. Lauantain etäluennossa aiheina ovat liikunta ja psyykkinen hyvinvointi, sekä lihaskuntoharjoittelu kokonaisuutena. Lihaskuntoharjoittelussa tutustumme lihaskuntoharjoittelun hyötyihin, harjoituksen rakenteeseen, lihaskunnon osa-alueisiin, harjoitusmuotoihin sekä peruskäsitteisiin.

Hinta: 225€

VIIKONLOPPU 4

4.-5.6.2021
(etä, Zoom) Anna Blomberg

 Ravitsemus

Hyvän ravitsemuksen perusteet ja mitä ravitsemus kokonaisuutena pitää sisällään energiaravintoaineista energia-aineenvaihduntaan. Lauantain aiheena on ravintovalmennus ja -valmentaminen ja mitä tulee huomioida syömiskäyttäytymisen muuttamisessa. Lisäksi tutustumme erilaisiin erikoisruokavalioihin ja teemme käytännön ravinto-ohjelmaharjoituksia.

Hinta: 225€

VIIKONLOPPU 7

20.-21.8.2021
(Fit Kokkola) Tomi Takamaa
(Sokoja, Kokkola) Simon Kankkonen
 

Voimaseminaari ja kuntosaliworkshop

Tomi Takamaa omaa yli kahden vuosikymmenen kokemuksen suoritustekniikkavalmentamisesta. Tomi on ansioitunut fitnessvalmentaja (Suomen Fitnessurheilu ry) ja entinen Pro Body lehden päätoimittaja.

Simon Kankkonen on moninkertainen arvokisamitalisti  (MM, EM, SM) penkkipunnerruksessa ja ammattilaisvoimanostaja, joka on hakenut oppia treenaamiseen mm. Columbuksesta, Amerikasta Westside Barbellilta legendaariselta Louis Simmonsilta.

Hinta: 225€

VIIKONLOPPU 2

9.-10.4.2021
(etä, Zoom) Ilari Lehterä

Alavartalon anatomia ja fysiologia

 

Ylävartalon anatomia ja fysiologia

 

Toisen viikonlopun aiheina ovat ihmisen rakenteet sekä tärkeimmät luustolihakset kuntosaliharjoittelussa. Perjantaina tutustumme lantion ja alaraajojen toimintaan niin arkielämässä kuin liikunnassa, ja miten alaraajojen toiminta vaikuttaa muun vartalon toimintaan. Lauantaina aiheena ovat ryhti, hartiarenkaan toiminta ja selän terveys, sekä hengityksen merkitys osana selän tukea ja ryhdin hallintaa.

Hinta: 225€

VIIKONLOPPU 5

2.-3.7.2021
(etä, Zoom) Ilari Lehterä

 Harjoitus- & juoksuohjelmat, kuntotestaus ja toiminnallinen harjoittelu

Urheiluvammat, palautuminen, uni, stressi

Aiheinamme ovat mm. harjoitusohjelmien suunnittelu ja jaksotus ja miten käytännössä harjoittelu suunnitellaan pidemmälle ajanjaksolle. Tutustumme lihaskuntoharjoittelun tehokeinoihin, kuntotestauksen eri muotoihin ja toiminnalliseen harjoitteluun. Lauantain aiheina ovat palautumisen merkitys, unen ja stressin vaikutus niin arkeen kuin harjoitteluun. Käymme läpi pintapuolisesti tyypillisimmät rasitus- ja urheiluvammat.

Hinta: 225€

VIIKONLOPPU 8

17.-18.9.2021
(etä, Zoom) Emmi Salo

Liiketoimintaosaaminen 2 & 3

Tämän koulutusviikonlopun aikana jokainen rakentaa oman näköisen PT-bisneksen! Tuotteistamme ja hinnoittelemme palvelumme, sekä laadimme tulevan toimintamme toimintasuunnitelmat ja aikataulun. Pureudumme some-markkinontiin, henkilöbrändäykseen ja rakennamme tehokkaan markkinointistrategian. Käymme läpi viestintää ja ylivoimaista asiakaspalvelua sekä parhaat niksit palvelumyyntiin. Käytännönläheinen viikonloppu täynnä uusia oppeja!

Hinta: 225€

VIIKONLOPPU 3

7.-8.5.2021
(Fit Kokkola) Ilari Lehterä

Kuntosaliohjaaminen alavartalo

Kuntosaliohjaaminen ylävartalo

Kolmas viikonloppu on käytännön harjoittelua kuntosalilla. Viikonlopun aikana tutustumme laajasti perusliikkeisiin, kohdistaviin liikkeisiin sekä kuntosaliliikkeiden ohjaamiseen. Harjoittelemme ja läpikäymme erilaisia asiakaskohtaamisia kuntosalilla ja opimme rakentamaan ammattimaisen ohjaustilanteen asiakkaan kanssa. Viikonlopun jälkeen opiskelijat aloittavat itsenäiset harjoitusasiakkuudet.

Hinta: 225€

VIIKONLOPPU 6

30.-31.7.2021
(Fit Kokkola) Anna Blomberg

UKK-kävelytesti, lihaskunto- ja liikkuvuustestit, toiminnallinen harjoittelu ja lihashuolto

Toinen käytännön viikonloppu menee testausten parissa. Opettelemme testaamaan kestävyyskuntoa, lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Sykemittari/aktiivisuuskello on suositeltava, mutta ei pakollinen. Lauantaina tehdään opiskelijoiden omat toiminnalliset harjoitukset, tutustutaan venyttelyn eri muotoihin ja pidetään päivän päätteeksi rentoutumisharjoitus.

Hinta: 225€

VIIKONLOPPU 9

1.10.2021
(Helsinki/Tampere) Ilari Lehterä

 Näyttökokeet

Järjestämme näyttökokeen maantieteellisesti fiksuimmalla paikkakunnalla riippuen siitä, missä päin opiskelijat sijaitsevat. Tiedotamme tästä riittävän ajoissa.

Suoritettuasi näyttökokeet hyväksytysti saat MPT-diplomin ja käyttöösi Menestyvä Personal Trainer -nimikkeen.

Hinta: 100€

Vaatimukset

Koulutusviikonloput sisältävät teoriaosuuksia, kirjallisia tehtäviä, käytännön harjoituksia ja harjoittelua, sekä välikokeita. Saat kaiken koulutusmateriaalin käyttöösi sekä helposti omaksuttavan oppikirjan. Tiivis ryhmämme verkossa on perustettu tiedon jakamiseen ja ajatusten vaihtamiseen.

Valmistumisen vaatimuksina on 50h ohjaus- ja valmennustyötä, vapaamuotoinen portfolio, harjoitus- ja oppimispäiväkirjat sekä hyväksytty loppukoe (teoria & käytäntö).

VARAA koulutuspaikkasi heti, TARJOAMME ILMAISEn HOTELLIMAJOITUKSEN!

Voit varata paikkasi koulutukseen tämän sivun lomakkeen kautta. Vuoden 2021 Menestyvä Personal Trainer-koulutukseen voimme ottaa hieman tavallista isomman osallistujamäärän etäluentojen ansiosta. Koulutuksen voi maksaa kerralla tai osissa. Osamaksumme sisältää vain viiden euron laskukohtaisen käsittelykulun. Varausmaksu on yhden koulutusviikonlopun hinta, 225 euroa. Se tulee maksaa varauksen yhteydessä, eikä maksua palauteta, jos perut koulutuksen vuoden 2021 puolella.

Koulutusputken aikana kolme lähiviikonloppua toteutetaan Fitverstaan kotipaikkakunnalla Kokkolassa, muihin viikonloppuihin voit osallistua mistä päin tahansa. Tietokone ja verkkoyhteys riittävät! Kulkuyhteydet Kokkolaan ovat hyvät, perjantaina ehtii julkisilla paikalle ennen koulutuksen alkua, ja lauantaina päivän päätyttyä junat kulkevat kätevästi.

 

Kun varaat koulutuksen nyt, tarjoamme ilmaisen hotellimajoituksen ja aamiaisen näille kolmelle koulutusviikonlopulle (pe-la)!

*Majoitus kahden hengen huoneissa Hotelli Seurahuoneella ydinkeskustassa, matkaa rautatieasemalta 300 metriä. Yhteistyösalimme Fit Kokkola sijaitsee aivan hotellin läheisyydessä

KOULUTTAJAT

PROFIILIKUVA.jpg
MPT-Kouluttaja
EMMI SALO
Anna1.jpg
MPT-Kouluttaja
ANNA BLOMBERG
Ilari1.jpg
MPT-Kouluttaja
ILARI LEHTERÄ
tomi.png
MPT-Kouluttaja
TOMI TAKAMAA
simon.png
MPT-Kouluttaja
SIMON KANKKONEN
bottom of page