top of page

Heli Väisänen

Valmentaja

Tietoja minusta:

 • LCAF Certified Coach ® (Life Coach Academy Finland 2014)

 • Filosofian maisteri, musiikin aineenopettaja ja luokanopettaja (Jyväskylän yliopisto)

 • Toipumisen tiekartta- valmennusohjelman kehittäjä

 • Lukuisia kursseja ja opintokokonaisuuksia mentaalisesta valmennuksesta, rentoutumisen ohjaamisesta, mindfulness-tietoisuustaidoista, NLP:stä, erityisherkkyydestä ja itsensä
  johtamisesta

 • Erityisosaamisalueitani ovat elämänlaatua ja toimintakykyä haittaavista oireista toipuminen, parempi unen laatu, erityisherkkien hyvinvointivalmennus, stressin ja tunteiden säätelytaidot, kehon ja mielen yhteispeli ja mentaalinen vahvuus.

 • Valmentajana minua kuvataan kannustavaksi, innostavaksi, positiiviseksi ja myötäeläväksi.

 

Olen mentaali- ja muutosvalmentaja. Toimin kutsumustyössäni, hyvinvointialan yrittäjänä nyt jo kahdeksatta vuotta. Useat terveydelliset haasteet itse selättäneenä ja monta suurta muutosta läpikäyneenä, tiedän, että voimme päästä eroon selviytymismoodista ja alkaa nauttimaan
elämästä sen kaikissa väreissä. Opiskelen jatkuvasti eri alojen osaajien kanssa, jotta löytäisin maailmalta niin uusimman tutkimustiedon kuin ikiaikaiset viisaudet. Niistä poimin helpoimmat, nopeimmat ja tehokkaimmat keinot niin omaan kuin valmennettavieni käyttöön.

Valmennukseni sopii sinulle, jos:

 • Olet joustanut jatkuvasti itseäsi koskevissa asioissa, mutta nyt riittää! Haluat nukkua hyvin, liikkua ja nauttia elämästäsi. Olla ylpeä siitä tyypistä, joka katsoo sinua peilistä.

 • Olet tehnyt jo kaikkesi, mutta tiedät, että pystyisit parempaan. Muutetaan stressitavoitteesi unelmatavoitteeksi, jolloin aito ja pysyvä muutos on mahdollinen.

 • Sinulla on jatkuvasti sairastelua tai loukkaantumiskierteitä, mutta et todellakaan halua luopua tavoitteistasi.

 • Haluat raivata mielen esteitä, vähentää pelkokerrointa ja unelmoida isosti! Tehdään totta tavoitteistasi helpommin ja nopeammin kuin uskoitkaan.

 • Tiedät olevasi erityisherkkä. Haluat keventää stressikuormaasi ja löytää sinulle sopiva tasapaino mielen ja kehon kuormitukseen.

Ennen valmentajan uraani olin vuosia todella stressaantunut. En tiennyt, mitä stressi on ja miten siitä tulisi palautua. Lisäksi asetin toisten hyvinvoinnin omani edelle. Voidakseni itse paremmin ja että pystyisin auttamaan toisia uupumatta itse, opiskelin opettajan työn ohessa sertifioiduksi valmentajaksi.


Koulutuksessa oppiminieni työkalujen avulla siirsin stressin isännän roolista takaisin rengiksi ja sain ilon sekä rauhan takaisin elämääni. Oivalsin, että tunteet ovat yksi suurimpia energian lähteitä ja toisaalta ne vievät elinvoimamme, elleivät ne ole tasapainossa. Positiivisuuteni salaisuus onkin se, että koen vahvasti myös kielteiset tunteet, mutta osaan säädellä niitä niin, että minä vien tunteita, eikä toisin päin. Tukahdetut tunnetilat ovat usein juurisyy sille, miksi monet elämänlaatua ja toimintakykyä heikentävät oireet myös pitkittyvät.


Kehitin Toipumisen tiekartta- valmennusohjelman, jossa hyödynsin omia ja valmennettavieni kokemuksia. Olen ollut puhumassa ohjelmasta Lääkäripäivillä ja tehnyt yhteistyötä terveydenalan ammattilaisten kanssa. Valmennusohjelman eri osa-alueet sopivat kenelle tahansa, jolla on
uniongelmia, pitkittyneitä sairaus- tai loukkaantumiskierteitä, uupumusta, masennusta, ahdistusta, suolisto-ongelmia, kipusairauksia tai sisäilmaongelmia.


Valmennusohjelman ydin on löytää elämään takaisin elinvoima, ilo ja rentous. Valmennettavat ovat saaneet rohkeutta tehdä elämäänsä muutoksia, jotka ovat syntyneet sisäisestä motivaatiosta ja siitä, että he haluavat elää arvojensa mukaista elämää.


Olen erikoistunut myös erityisherkkien hyvinvointivalmentamiseen. Itsekin synnynnäisesti, hermostollisesti keskimääräistä herkempänä olen oppinut, että erityisherkät kuormittuvat muita ihmisiä nopeammin. Toisaalta kaikki erityisherkille sopivat stressinsäätelykeinot ja stressistä palautumisen keinot soveltuvat kenelle tahansa, jolla on ylikuormitusta kehossa, mielessä tai
molemmissa.


Kaikissa valmennuksissani huomioin ihmisen fyysisen, henkisen, sosiaalisen ja biologisen puolen. Käytän menetelmiä ja työkaluja, jotka ovat ratkaisukeskeisiä, toiminnallisia, helppoja ja tehokkaita.
Valmennettavani sinä päätät, mitä keinoja valitset ja millä aikataululla. Saat elämääsi rutiineja, jotka tukevat hyvinvointiasi ja opit päästämään irti niistä asioista, joita et enää tarvitse. Autan löytämään sinusta, ei ehkä parasta osaa, vaan sen aidoimman itsesi. Sinun unelmasi ovat syntyneet toteutettaviksi. Ja jos et enää muista, miten unelmoida, autan sinua myös siinä.


Kolme tärkeintä mottoani ovat
1. Jos mikään ei muutu, mikään ei muutu. Muutoksissa pieni on suurta. Silloin jaksat ottaa riittävän määrän eteenpäin vieviä askelia ja ehdit myös huomata, että joskus parasta on vain pysähtyä ja nauttia maisemista.
2. Dream Big - olisiko itsensä ylittäminen sitä, että saamme kaivettua esiin sen, mikä meissä on jo ollut valmiina?
3. Yksin etenet nopeasti. Yhdessä pääsemme pidemmälle.

 

Meissä kaikissa on uskomaton potentiaali tehdä mikä tahansa muutos, kun otamme käyttöön mielen voiman. Kehon ja mielen yhteispelillä voimme päästä nopeammin ja helpommin tavoitteisiimme sekä samalla elää tasapainoisempaa elämää.

 

Otathan yhteyttä, niin katsotaan, olisinko juuri sinulle sopiva valmentaja. Tee se jo tänään!

Ota yhteyttä!

Kiitos viestistäsi! Otan sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

IMG_20231008_165059.jpg

Asiakaspalaute

”Olen oppinut, että armollisuus itseäni kohtaan on ykkösprioriteettini. Tiedän, että nukkuminen
onnistuu. Ihan mahtavaa! Minulla on myös hienoja työkaluja käytössä, joilla kasvattaa
elinvoimaa.”


- Nainen 45 v

bottom of page