top of page

Iiro Haimi

Valmentaja

Tietoja minusta:

  • Ammattivalmentaja (Pajulahti 2022) 

  • Liikunnanohjaaja (Pajulahti 2008) 

  • Pelinjohtaja / Päävalmentaja 2018–2019 Hyvinkään Tahko / Superpesis 

  • Pelinjohtaja / päävalmentaja 2020–2023 Kouvolan Pallonlyöjät / Superpesis 

  • Saavutukset: Suomenmestaruus 2007 Hyvinkään Tahko (Pelaajana). 2 SM Hopeaa 2020, 2021 (Pelinjohtajana) 

  • ErikoisosaaminenLajiurheilun tukeminen, tavoitteellinen harjoittelu, kestävyys ja toiminnallisuus, laajat kuntoprojektit. Joukkueen toimintaympäristön johtaminen ja jäsentäminen. Tämän lisäksi testaustoiminta, harrastekilpailijoiden valmennus, sekä yksilövalmennukset asiakkaan kanssa luotujen tavoitteiden pohjalta. 

 

Valmennuksen lähtökohtana on, että luodaan yhdessä selkeät tavoitteet, joita kohti lähdetään työskentelemään. Oman kilpaurheilutaustani takia koen, että selkeät tavoitteet luovat motivaation harjoitteluun. Valmentajana pyrin etsimään valmennettavalle juuri hänelle sopivat tavat harjoitella, jotta harjoittelu on mielekästä ja siinä on jatkuvuutta pitkälläkin aikavälillä.  

Lähden valmennuksessa siitä, että matkan varrella pitää olla selkeitä mittareita, millä kehitystä voidaan seurata.

Valmentajana perustan työni aina faktapohjaan, jossa jätetään mahdollisimman vähän sijaa ns. ”MUTULLE”.  Yhtenä tärkeimmistä arvoistani pidän kuitenkin sitä, että valmentaja pystyisi luomaan omalla toiminnallaan valmennettavalle motivaation jatkaa liikuntaa ja urheilua eri muodoissa valmennusten jälkeenkin ja sitä kautta löytää itselleen mielekkäät kuntoilumuodot tai urheilulajit, joita harrastaa tai kilpailla.  

 

Oma urheilutaustani on monipuolinen, mutta kaksi päälajiani ovat olleet hiihto ja pesäpallo. Näistä pesäpallo valikoitui päälajikseni vasta melko myöhäisessä vaiheessa, kun pääsin pelaamaan miesten pääsarjaa Superpesistä. Pelasin itse 10 vuotta Superpesistä Hyvinkään Tahkossa ja Kouvolan Pallonlyöjissä. Pelaajana jouduin valitettavasti lopettamaan pelaamisen jo 26-vuotiaana selkävamman takia ja sen jälkeen siirryin nopeasti mukaan valmennustyöhön.  

Päävalmentajana / Pelinjohtajana olen toiminut kuusi vuotta samoissa seuroissa, joissa itse pelasin eli Hyvinkään Tahkossa ja Kouvolan Pallonlyöjissä. Valmentaminen on intohimoni ja haluan jakaa osaamistani myös omien lajirajojen ylitse kilpaurheilujoille, sekä liikunnasta eri muodoissa kiinnostuneille ihmisille – lähtökohdista riippumatta.  

Kilpaurheilun valmennuksen lisäksi olen ollut mukana yrityksille tehdyissä kuntoremonteissa, sekä tehnyt yksilövalmennusta usean vuoden ajan, joten mikäli sinulla on motivaatio lähteä yhdessä tekemään matkaan kohti tavoitettasi, niin otathan rohkeasti yhteyttä.  

Ota yhteyttä!

Kiitos viestistäsi! Otan sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

Asiakaspalaute

Iiro Haimi on nuorehkosta iästään huolimatta kypsä johtaja ja kykenee löytämään ja ilmaisemaan tilanteen kannalta oleelliset asiat tarkkanäköisesti ja hyvällä tilannetajulla – ei liian ankarasti, mutta tarpeen tullen riittävän ankarasti. Hän ei toista aiempia kaavoja, vaan on innovatiivinen pyrkiessään löytämään uusia näkökulmia uusiin (tai vanhoihin) tilanteisiin. Tämä kyky edesauttaa myös hänen kykyään motivoida toisia ihmisiä. Iiro pystyy yhdistämään lajiin liittyvät pysyvät lainalaisuudet uusiin ideoihin ja kehittämään itseään ja valmennettaviaan jatkuvasti.   

- Petri Federley, sosiaalipsykologi, urheilun psyykkinen valmentaja. 

bottom of page