top of page

Ferritiinitesti

99949
13.90
Tuote loppunut
1
Tuotetiedot

Toimituskulut kun tilaat nyt: 0€

Ferritiini on raudan ja valkuaisaineen (apoferritiinin) muodostama raudan imeytymis- ja varastoitumismuoto. Se on hyvä elimistön rautavarastojen mittari, ja sen pitoisuuden pienuus on merkki raudanpuutteesta.

Nopea ja luotettava pikatesti ferritiinin määrittämiseen ihmisen sormenpään verestä, raudanpuuteanemiaa epäiltäessä.


  • Vastaus 5 minuutissa.
  • Lue ohjeet ja tee testi huolellisesti. Luotettavuuden kannalta on tärkeää saada pipettiin oikea määrä verta. Älä purista pipetin pallukkaa ottaessasi näytettä, vaan anna sen virrata itsestään pipettiin.
  • Huom! Testiviiva voi näkyä hyvinkin haaleana, mutta viivan tummuus ei kerro ferritiinimääristä
  • CE-merkitty lääkinnällinen laite, CE0123
  • Tarkkuus (luotettavuus) 96,2%
  • Viitearvo: alle 30 ng/ml = riittämätön
  • Tulos: yksi viiva – riittämätön, kaksi viivaa normaali


Ferritiinin määrä kuvaa elimistön rautavarastoa. Ferritiinin taso laskee aikaisemmin kuin hemoglobiinin ja siksi ferritiinin arvioinnilla on ratkaiseva rooli raudanpuuteanemian varhaisessa toteamisessa. Raudanpuutteen syy tulisi kuitenkin aina selvittää. Mikäli testi antaa negatiivisen tuloksen, eli ferritiinin määrä on alle 30 ng/ml, kannattaa asiasta keskustella terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.


Raudanpuutteesta johtuva anemia on yleisintä lapsilla ja kaikenikäisillä naisilla, mutta erityisesti naisilla joilla on kuukautiset (vähintään 20% kärsii raudanpuutteesta). Pääoireita ovat kalpeus, väsymyksen tunne, päänsäryt, tavallista nopeampi syke tai hengitysvaikeudet liikuntaharjoittelun aikana sekä hitaampi palautuminen liikuntasuorituksista.Miten varmistamme testiemme laadun? Kaikki testimme ovat CE-merkittyjä kuluttajille.

CE-merkintä osoittaa, että tuote:

  • Testi täyttää sille asetetut olennaiset vaatimukset
  • Testi on kaikkien siihen sovellettavien direktiivien vaatimusten mukainen
  • Testi on arvioitu vaatimusten mukaisesti.


Kaikki pikatestimme ovat lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus FIMEA rekisteröityjä.

Cere-rekisteri on Fimea:n kansallisesti ylläpitämä rekisteri lääkinnällisten laitteiden toimijoista ja heidän laitteistaan. Kansallinen laki lääkinnällisistä laitteista 719/2021 sekä Fimean määräys 2/2021 määrittelee, ketkä lääkinnällisten laitteiden toimijoista ilmoittavat laite- ja toimijatietonsa CERE-rekisteriin.


Co Test Finland Oy

Jokainen pikatesti, joka tulee kauttamme markkinoille on tutkittu Anidiagnstics:n laboratoriossa laadun varmistamiseksi. Tarkistamme myös säännöllisesti tuotantoerät pikatestien toimivuuden ja laadun varmistamiseksi.


Anidiagnostics Oy

Co Test Finlandin markkinoille tuomat testit ovat laadullisesti Suomessa tarkistettuja ja valittu markkinoille yhteistyössä suomalaisen Anidiagnostics Oy diagnostiikkayrityksen kanssa. Kaikilla testeillä on vaadittavat merkinnät ja rekisteröinnit lääkinnällisten laitteiden myyntiä varten.

Tallenna tuote myöhempää käyttöä varten
bottom of page