top of page

Asiakashaastattelu: Anniina R.

Päivitetty: 5. marrask. 2023

Olen Anniina Rajala, 21-vuotias Kurikkalainen. Teen kaksivuorotyötä maalaamossa. Viime kesänä etsin netistä treeniohjelmia ja satuin törmäämään Fitverstaan sivuihin. Ohjelmia oli niin paljon mistä valita ja vielä edullisesti joten päädyin ostamaan sieltä yhden ohjelmapaketin. Ohjelma oli Burn it! joka sisälsi pääasiassa kotona tehtäviä rasvanpolttotreenejä. Tämä ohjelma oli hyvä ja tykkäsin treeneistä niiden selvien ohjeiden takia. Päätin, että muutoksen on nyt pakko tapahtua kun niin kauan olen sitä lykännyt.


Hieman taustastani. Olen kokeillut monia liikuntalajeja ihan pienestä asti, kuten pesäpalloa, jalkapalloa ja keihäänheittoa, mutta lentopallo on ollut aina se juttu. Harrastin lentopalloa yhdeksän vuotta ja kun joukkue loppui vuonna 2015 niin aloin käymään kuntosalilla. Sitä harrastin muutaman vuoden kunnes innostus lopahti. Osittain syynä saattoi myös olla se, ettei minulla koskaan ollut selkeää ohjelmaa minkä mukaan treenata. Tein treenejä tyylillä mikä sillä hetkellä tuntui hyvältä. Kun kuntosaliharrastus loppui, niin en liikkunut oikeastaan yhtään, ainoastaan lenkkeilyä harvakseltaan.


Kolmen kuukauden mittaiseen valmennukseen otin tavoitteeksi kiinteytymisen sekä lihasten kasvatuksen. Pidemmän tähtäimen tavoitteenani on ehdottomasti jatkaa liikkumista, sekä kuntosalilla käyntiä kohti unelmieni vartaloa ja pitää opitut terveelliset elämäntavat.


Luonteeltani olen välillä todella kärsimätön, motivaatio muutokseen saattaa loppua kun seinään jos en näe mitään muutosta nopeasti. Pikkuhiljaa olen siitä oppinut pois, kun pidän mielessä, että muutos ei tapahdu viikossa. Vahvuuksiini ehdottomasti kuuluu se, että treenatessa esimerkiksi salilla tai lenkillä en anna periksi vaan teen treenit niin täysillä kuin pystyn.Valmentajaksi valitsin Janita Viitasen, valintaa ei tarvinnut edes miettiä, sillä se oli minulle itsestäänselvyys. Olin aiemmin mukana Janitan vetämässä kahdeksan viikkoa kestävässä pienryhmävalmennuksessa. Tässä oli Janitan tuki ja neuvot, joten motivaatiokin pysyi hyvin yllä koko valmennuksen ajan, kun tiesi mitä tehdä.


Kertaakaan ei ole tullut sellaista oloa, etteikö kehtaisi laittaa viestiä, jos on ollut jotain kysyttävää.

Yhteistyö Janitan kanssa on ollut molemmissa valmennuksissa todella mutkatonta. Kertaakaan ei ole tullut sellaista oloa, etteikö kehtaisi laittaa viestiä, jos on ollut jotain kysyttävää. Siksi suosittelenkin Janitaa valmentajaksi kaikille, keiden on hankala muuttaa itse elämäntapojaan tai kynnys siihen on syystä tai toisesta suuri. Hän kannustaa ja auttaa todella hyvin.


Elämäntapamuutosta yritin monesti ensin yksin siinä onnistumatta. Lupasin aloittaa lenkkeilyn joka päivä, syödä terveellisesti ja lopettaa herkut kokonaan. Kaikki tämä siis kerralla. Joillakin tuo saattaa toimia mutta omalla kohdallani se ei toiminut. Annan neuvoksi ihmisille, ketkä ovat miettineet elämäntaparemonttia, että uskaltakaa ottaa yhteyttä ammattilaiseen. He tietävät parhaiten ja saat varmasti apua. Itse en olisi ikinä pystynyt tähän muutokseen ilman Janitan apua.


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page