top of page

Asiakashaastattelu: Annika H.

Päivitetty: 5. marrask. 2023

Olen Annika Holappa, 30 vuotias kaupan alalla esimiehenä työskentelevä nainen Oulusta. Kotoisin olen Puolangalta, mutta Oulussa tullut asuttua jo kymmenisen vuotta. Perheeseen kuuluu kaksi koiraa ja mies. Olen aiemminkin ostanut FItverstaalta joitakin treeniohjelmia ja olen ollut niiden sisältöön todella tyytyväinen. Kun näin instassa mainoksen palvelutestauksesta, en epäröinyt hetkeäkään mukaan hakemista. Fitverstaalta löytyy monipuolisesti erilaisia valmentajia ja erilaisia ohjelmia, varmasti jokainen löytää jotain itselleen sopivaa.


Teininä on tullut käytyä läpi pieniä ongelmia syömisen kanssa ja pakonomaista painon sekä syömisten tarkkailua. Siitä mentiin sitten lähes toiseen ääripäähän jossain vaiheessa ja paino alkoikin keikkua normaalipainon ylärajoilla, joka entiselle todella hoikalle ihmiselle oli suuri ja vaikea asia. Vuosikausia on tullut jojoiltua ees taas, muutama vuosi meni itselle "hyvässä" painossa mutta sitten se lähti taas noususuhdanteeseen ja mentiin takaisin sinne normaalipainon ylärajoille, joka on taas ollut todella kova pala purtavaksi.


Olen lapsesta asti liikkunut paljon, on tullut harrastettua koko lapsuus/teini-ikä lentopalloa, teininä alkoi lenkkeily ja saliharrastus, jotka ovat jatkuneet tähän päivään asti. Salilla tuli vuosia käytyä todella säännöllisesti, mutta sitten on väliin tullut myös pidempiä taukoja. Koirien takia lenkkeily on ollut aina iso osa elämää, ja koirien kanssa tulee muutenkin höntsäpohjalta harrasteltua sitä sun tätä. Tavoitteena on löytää tasapaino omaan elämään, saada taas itselle hyvä olo olla omassa kropassa sekä saada säännöllisyyttä ja terveellisyyttä syömiseen.


Suurin tavoite itselle on painon pudottaminen taas itselle hyviin lukemiin, sekä ruokailun saaminen säännölliseksi. Pidemmällä aikavälillä haluan päästä kasvattamaan omia voimatasoja enemmänkin, mutta tällä hetkellä tärkeintä on saada myös salitreeneihin se säännöllisyys ja ettei tulisi enää niitä pitkiä taukoja. Haluan saada itselle taas sen fiiliksen, että on hyvä ja mukava olla omassa kropassa ja että kroppa toimii hyvin niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Kun tavoitteet on saavutettu, on tärkeintä itselle että niitä saa ylläpidettyä suht vaivattomasti arjen sivussa ja ettei tarvitse liikoja enää stressata sitä syökö oikein, liikkuuko oikein, miltä näyttää. Se, että omassa kropassa on hyvä olla, että treenit ja ruokailut ovat hyvässä tasapainossa vaikuttavat kaikkeen arjessa jaksamiseen todella paljon, ja siihen pisteeseen haluan päästä.Olen tavallaan hyvin määrätietoinen, mutta luovutan liian helposti, jos tulosta ei ala näkyä nopeasti. Tämänkin projektin aikana on tullut muutaman kerran niitä tilanteita, että kun toivottua tulosta ei ole saavutettu, on tullut käännyttyä herkuttelun puoleen "lohtuna". (Olen todellinen tunnesyöjä, sen olen oppinut tunnistamaan!) Isona plussana kuitenkin se, että siitä on kuitenkin saanut jatkettua heti seuraavana päivänä normaalisti, eikä kierre ole jäänyt päälle! Olen melkoinen vastakohtien ihminen, parhaina päivinä olen todella tekevä ja saan paljon aikaan, mutta sitten on taas niitä päiviä kun makaan vaan sohvalla tekemättä mitään. Olen jämäkkä tyyppi jolla asiat tapahtuu, mutta parempi itsekuri pitäisi olla juurikin herkkujen suhteen. Olen aika malttamaton, eli vaikka järki sanoo että hyvät asiat ottaa aikansa niin silti haluaisin tulosta nyt ja heti.


Haasteena projektissa on ollut juurikin se, että paino ei ole lähtenyt putoamaan toivottuun tahtiin ja on tehnyt mieli luovuttaa. En kuitenkaan ole niin tehnyt, mikä on aiemmin monesti ollut se ongelma. Olen yrittänyt opetella olemaan armollisempi itseäni kohtaan ja sallia myöskin ne repsahdukset. Aiemmin olen aina soimannut itseäni jos en ole saanut "suoritettua täydellisesti" joten tässäkin on menty paljon eteenpäin että pystyn ne itselleni sallimaan. Aleksanteri on ollut hyvä tsemppari, on osannut esittää kysymyksiä jotka saavat ajattelemaan asioita eri kantilta, sekä on myös peräänkuuluttanut sitä, että anna itsellesi armoa ja että hyvin on mennyt vaikka ei aina olekaan siltä tuntunut. Omassa ajattelutavassa on pitänyt siis tehdä paljon muutosta, ja paljon töitä sen kanssa kyllä vielä saa tehdä mutta suunta on oikea.


Aleksanteri on ollut hyvä tsemppari, on osannut esittää kysymyksiä jotka saavat ajattelemaan asioita eri kantilta, sekä on myös peräänkuuluttanut sitä, että anna itsellesi armoa ja että hyvin on mennyt vaikka ei aina olekaan siltä tuntunut.

Mutta olen kyllä ollut tyytyväinen valmentajaani. Suosittelisin häntä juurikin sellaiselle joka tarvii tukea ja apua sekä tsemppausta ja joka on ehkä aika alussa projektinsa kanssa. Vinkkinä muille: anna armoa itsellesi, ja jos tuntuu ettet pysty yksin niin pyydä apua, sitä varten ammattilaiset on olemassa!


Kannattaa opetella löytämään positiivista myös niistä pienistä onnistumisista, ja tässä Aleksanteri on auttanut ja tsempannut todella hyvin. Vaikka paino ei ole pudonnut toivotulla tavalla, olen kuitenkin saanut ruokailuja säännöllisemmäksi. Olen käynyt 2-3 kertaa viikossa salilla, olen päässyt myös lisäämään painoja treeneissä. Kasviksia tulee syötyä huomattavasti enemmän kuin aiemmin. Pienin askelin eteenpäin, ja kyllä sitä tulosta alkaa jossain vaiheessa tulemaan.


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page