top of page

Asiakashaastattelu: Henriikka K.

Päivitetty: 5. marrask.


Olen 32-vuotias kahden lapsen äiti Laukaasta. Tyttäreni täyttää pian 13, poikani on 10-vuotias. Periaatteessa miellän itseni neljän lapsen äidiksi, koska miehelläni on myös kaksi lasta. Työskentelen myyjänä, aiemmin olen työskennellyt vartijana sekä leipuri-kondiittorina tehden yötyötä. Joten ihanaa viimein elää samassa rytmissä muiden kanssa!


Urheilutaustani on aiemmin ollut kamppailulajien puolella, mutta yötyöt sotkivat treeniajat niin, että noin 6 vuotta sitten aloin treenaamaan salilla. Silloin treenasin personal trainerin kanssa. Samalla kuntoutettiin minun vasenta puolta kehosta, koska jouduin auto-onnettomuuteen, jossa vasen puoleni kehosta sai aikamoisen tällin. Haasteita treeniin on myös luonut minun syömishäiritaustani, olen kärsinyt eri muodoissa syömishäiriöistä nuoresta saakka. Olen ollut hyvin pieni anorektikko, siitä valitettavasti myös kokenut toisen ääripään painaessani yli 100kg. Viimein vuosien jälkeen, ei ruoka enää minua kontrolloi, vaan minä sitä!


Henriikka K. Instagramissa: @neiti_nobody

Aikoinaan aloin tutkimaan netistä löytyviä valmennuksia, kun kaipasin salille jotain järkevää ohjelmaa. Huomasin että Fitverstas oli saanut paljon positiivista palautetta. Pidin myös siitä, että hintataso on muista vastaavista huomattavasti halvempi, sekä ohjeet jäävät itselle käyttöön, eivätkä häviä toisin kuin monien muiden yritysten vastaavissa paketeissa.


Fitverstas on kuin perhe, saat tukea ja neuvoa jokaisessa tilanteessa.

Tässä vaiheessa vielä kärsin aika pahasti syömishäiriöistä, jotka sitten varjostivatkin tuloksien saamista. Onneksi Fitverstaalta sai paljon tukea projektin aikana, joten en jäänyt yksin ohjeideni kanssa. Mielestäni Fitverstaalta saa ehdottomasti paljon enemmän, kuin voisi edes olettaa ostaessaan pakettia. Fitverstas on kuin perhe, saat tukea ja neuvoa jokaisessa tilanteessa.


Kokemusta minulla on useista valmispaketeista sekä kahden personal trainerin tekemistä räätälöidyistä ohjelmista, mitkä ovat mielestäni selkeästi olleet fiksuimmat sijoitukset itseeni sekä hyvinvointiini. Olen myös ollut yksi onnekkaista, kuka on valittu testaamaan Fitverstaan palveluja vuosien aikana. Aina ei ole ollut helppoa, lähinnä syömishäiriöt vaikuttivat eniten kaikkeen. Mutta nyt voin sanoa, että kiitos jokaisen someninjakauden, olen päässyt menneisyyden kummituksistani eroon.

Nykyinen tavoitteeni on lähinnä saada voimaa sekä kiinteytyä. Työssäni puran kuormia, joten minulle on tärkeää että kehoni kestäisi työni. Myös halusin selkeän ruokavalion, millä jaksaisin arjessa. Monesti huomaan pikkuhiljaa lipuvani hyvin yksipuoliseen ruokavalioon, sekä syöväni selkeästi liian vähän. Tärkeää on myös työn ohessa jaksaa myös perhearjen keskellä. Nyt noin kuukauden jälkeen uuden ohjelman aloittamisesra huomaan selkeän eron vireystilassani, sekä kunnossani. Monesti me äidit valitettavasti jätämme oman hyvinvointimme takasijalle, kun huomioimme kaikki muut ensin. Toivoisin että voisin palata ajassa taaksepäin ja sanoa nuoremmalle itselleni, muista itsesi! Sinäkin olet tärkeä!


Tämän projektin tarkoitus on jatkua, eikä päättyä.

Tämä projekti on aiemmista suunnitelmistani hyvin poikkeava. Aiemmin olen halunnut paljon enemmän ja suurempia tavoitteita. Nyt keskityn vain hyvään oloon jota urheilu minulle tuo, sekä jaksamiseen. Tämän projektin tarkoitus on jatkua, eikä päättyä. Tämä toimii pohjana minulle arjessa jatkossakin. Toki elämässä voi tulla tilanteita jotka muuttavat hieman tätä pohjaa, mutta niitä pohditaan sitten kuin se on ajankohtaista. Minä koen että koskaan ei voi olla valmis kun puhutaan omasta hyvinvoinnista, joten matkani ei tule päättymään.

Voisi sanoa että minun huono puoleni on se, että koen olevani persoonana "kaikki heti nyt" -tyyppiä. Turhaudun hyvin nopeasti jos en saa päässäni luotuja tavoitteita läpi, sekä saatan laittaa itselleni hyvinkin suuria tavoitteita ajoittain. Omalla tavalla se myös on minun hyvä puoleni myös, kun panostan projekteihini aina 110%. Ajoittain en vain osaa sitten antaa itselleni armoa, joten tähän kai pitäisi löytää sellainen kultainen keskitie.


Hyvänä ominaisuutena itsessäni koen nykyään juurikin tuon päättäväisyyden, koska kyse on minun hyvinvoinnistani. Tässäkin projektissa on tullut tämä eteen, kun olen itse kuvitellut muutokset suuremmaksi kuin ne ovat. Tämä heijastui myös siihen, että valmentaja-Kirsi joutui takomaan järkeä minun päähäni, sekä muistuttamaan että aikaa on mennyt vasta hetki. Myös ruokavaliosta olemme joutuneet keskustelemaan muutaman kerran, kun aineenvaihduntani laahaa perässä.


Vaikka olen aika "jääräpäinen" tarvitsen ihmisen, kuka osaa selittää minulle asiat, niin kuin ne ovat. Vasta sitten alan rauhoittumaan ajatuksieni kanssa. Joskus siis myös negatiivisista puolista voi tulla se voimavara. Projektin aikana iski todella kova paikka, kun tuntui ettei tosiaan niitä tuloksia tule, mutta Kirsi otti heti tästä koppia ja alkoi käymään asiaa kanssani läpi. Myös tarkastellut ja kysellyt fiiliksiäni tämän jälkeen useamman kerran. Nyt fiilis on jälleen älyttömän hyvä ja treenit luistaa.

Tällä hetkellä minulla on Kirsin suunnittelemat ohjelmat. Hauskinta tässä projektissa on se, että Kirsiin olen ystävystynyt Fitverstaan kautta. Hän tietää minun kompastuskiveni treenien sekä ruokavalioden suhteen. Tällä hetkellä olemme Kirsin kanssa muokanneet ruokavalioita sekä lisänneet treeniohjelmiin myös kotitreenin. Kommunikointi on helppoa ja saan tukea, neuvoja heti kun niitä tarvitsen. Esim. jos en ole varma teenkö liikkeen oikein, voin laittaa videon tekemästäni liikkeestä ja tämän kautta olemme saaneet hiottua tekniikkaa oikeanlaiseksi. Kirsiä suosittelisin ehdottomasti ihmisille, ketkä tarvitsevat tukea treenien aloittamiseen. Kirsi on hyvin pirteä, hauska mutta silti todella jämäkkä tarpeen vaatiessa.


Miten paljon ihanampaa on nyt, kun voi itse paremmin ja ympärillä oleviin ihmisiin heijastuu oma hyvä olo!

Voisin kai tähän sanoa, että monesti laitamme kaikkien muiden hyvinvoinnin itsemme edelle. Mutta unohdamme sen tärkeimmän, eli itsemme. Vaikka olet äiti/vaimo/puoliso/ tai vaikka batman 🤭, niin silti sinä olet tärkeä. Miten paljon ihanampaa on nyt, kun voi itse paremmin ja ympärillä oleviin ihmisiin heijastuu oma hyvä olo!


Aina ei tarvitse miettiä kustannuksia, varsinkin kun Fitverstaalta saa muutamalla eurolla paketteja joilla päästä alkuun. Miltä kuulostaisi panostaa itseensä? Ehkä vähän pelottavalta, jopa itsekkäältä.. (tai näin minä aikoinani tunsin). Mutta miettikää asia niin, että kun sä voit hyvin jaksat paremmin, sun ympärillä olevat ihmiset jaksaa paremmin. Treenejä on miljoonittain erinlaisia, sun pitää löytää itsellesi se mieluisin. Tai miltäpä kuulostaisi ystävän tai puolison kanssa yhteinen aika panostamalla teidän hyvinvointiin?


Jos aihe tuntuu pelottavalta tai et tiedä mistä aloittaa, niin lupaan sulle että Fitverstaalta saat kyllä neuvoja aloitukseen, paketin tai PT-palvelun valintaan, tai ihan mihin vaan.

Ensimmäinen askel on aina se vaikein, mut mä lupaan ettet tule katumaan.


Valmentajan kommentit valmennuksesta:


Lähdin Henriikan kanssa liikenteeseen alkukartoituksen avulla, hänen toiveet huomioon ottaen. Henriikan tunteminen totta kai oli apuna aloituksessa, koska tunnen ja tiedän hänet jo pidemmältä ajalta ja tiedän minkälainen toiminta juuri hänen luonteelleen sopii. Huomioina tein Henriikan elämässä tapahtuneet muutokset mm. työn saralla.


Henriikka nauttii treenaamisesta sekä salilla, että kotona. Tein salille treenin, jolla pyrittiin parantamaan voimaa ja jaksamista töissä, jossa on paljon nostoja ja liikkumista. Ohjelmassa oli näin ollen mukana mm. maastavetoa (vrt. laatikoiden nosto). Lisäksi teimme valmennuksen kuluessa kotiin HIIT-tyylisen treenin, koska Henu selkeästi tykkää siitä, että hiki lentää.


Henriikkaa alkoi alkuun ahdistaa tulosten niukkuus ja tästä keskustellessamme tulin siihen tulokseen, että ennemmin lisätään mukaan joku nopeampi sykkeinen (HIIT) treeni polttamaan rasvaa sen sijaan, että lähdetään vähentämään ruokaa. Tämän jälkeen niitä tuloksia alkoi tulemaan.


Henriikka on valmennettavana kuuliainen, ymmärtäväinen, mutta hieman (hyvällä tavalla) jääräpää (toki meidän ystävyyssuhde saattaa tähän hieman vaikuttaa). Henriikka kuitenkin luottaa minuun ja ammattitaitooni, joten asioiden perustelu oli helppoa. Henu tekee melkeimpä kaiken mitä sanon, mukana hänellä on kova motivaatio ja tekemisen meininki.


Valmentajan terveiset valmennettavalle:


Olet huippu tyyppi ja kanssasi ystävyyden lisäksi on ollut ihana tehdä yhteistyötä valmennuksen saralla. Sulta saa rehellistä, suoraa palautetta, koska uskallat avata suusi. Meidän yhteinen matkamme jatkuu vielä, toivottavasti pitkään <3


Tutustu henkilökohtaiseen valmennukseen

Tutustu henkilökohtaiseen valmennukseen, missä saat yhden sijaan kaksi valmentajaa

Verkkokaupan ohjelmat ja ruokavaliot


bottom of page