top of page

Asiakashaastattelu: Mari V.

Päivitetty: 5. marrask.

Olen Mari Verronen, täytin juuri 44 vuotta. Asun Kokkolassa, kaupungin ulkopuolella asuinalueella, omakotitalossa ison puutarhan keskellä. Meillä asuu lisäkseni mieheni Samuli ja poikani Veeti 17v. Miehelläni on kolme lasta, joista nuorimmat asuu vielä äitinsä luona ja vanhin poika on muuttanut jo omilleen. Lapset täyttävät tänä vuonna P20, T19 ja P18. Meillä asustaa myös kolme kissaa. Samulin kanssa olemme olleet tänä vuonna yhdessä 12v ja naimisissa 6v. Työskentelen Kokkolassa Bolidenillä suojavaatekoordinaattorina. Boliden on euroopan toiseksi suurin sinkkitehdas, ja Kokkolan suurin teollinen työnantaja, työntekijöitä on vajaa 600. Työvaateasioissa riittää siis työsarkaa.


Meillä on työpaikalla käytössä ePassi ja viime vuoden lopulla minulla oli vielä käyttämätöntä saldoa, ja etsin nettivalmennusta mihin käyttää sen. Ostin sitten vertailujen jälkeen Fitverstaan Bikini Start -valmennuksen. Vuoden vaihteessa sitten näin ilmoituksen palvelutestaajahausta. Hain ja pääsin siihen mukaan.


Minulla on taustalla hyvin pitkä ajanjakso, jolloin on ollut paljon kaikenlaisia vaivoja. Kymmenen viimeisen vuoden aikana on ollut mm. selässä pari pullistumaa ja todettu rappeumaa, on leikattu polvi, poistettu sappirakko, todettu IBS, astma ja krooninen utrikaria yms. On tutkittu mm. reumaa, kihtiä, EDS mahdollisuutta, fibromyalkiaa ja nivelrikkoa, mutta niitä ei ole todettu. Monta vuotta söin kipulääkkeitä, jotta olin edes jollain tapaa toimintakykyinen, lopulta ne aiheuttivat sitten kipulääkepäänsäryn, jota kesti yhtäjaksoisesti 5kk. Aika oli haastavaa, kun ilman kipulääkkeitä taas toimintakyky oli käytännössä olematon. Kovin montaa paikkaa mulla ei ole missä ei olisi ollut jotain vikaa.


Vuosien myötä tilanne on pikkuhiljaa rauhoittunut ja saatu hallintaan. Pitkäkestoinen itsehoito, liikunta, säännöllinen fysioterapia ja kehonhuolto ovat tuoneet tulosta. Suurin muutos parempaan tapahtui reilu vuosi sitten, kun aloitin ketoruokavalion. Nivelkivut loppuivat, vatsa rauhoittui, astma ja allergialääkitykset on saanut pudottaa minimiin ja paino alkoi viimein laskea. Kohentuneen voinnin myötä uskalsin ostaakkin sen Bikini Start -valmennuksen. Nyt kun pääsin mukaan etä PT-valmennukseen, on voitu henkilökohtaisesti sitten suunnitella liikuntaohjelmaa omiin tavoitteisiin sopivaksi. Nyt kun niitä tavoitteita on voinut asettaa hieman korkeammalle, kuin ennen. Tavoitteenani on lihaskunnon parantaminen ja aerobisen kunnonkohottaminen. Vuosia olen ajatellut, että minä en enää koskaan juokse, mutta nyt se ei enää tunnukkaan niin mahdottomalta ajatukselta. Kehon koostumuksen muokkaaminen parempaan suuntaan on myös tavoitteiden listalla.Projektin aikana on tarkoitus saada meidän uus kotikuntosali tehokkaaseen ja aktiiviseen käyttöön ja aerobinen kunto nousuun, jotta on hyvä taas jatkaa eteenpäin. Tämä ei ole mikään hetken kuntospurtti, vaan on tarkoitus olla elämänmittaista itsestään huolehtimista.


Mä perusluonteeltani "nyt kaikki heti" -tyyppiä, mutta tässä vuosien mittaan on joutunut oppimaan sinnikkyyden ja pitkäkestoisen tekemisen tärkeyden. Toisaalta koitan nähdä kaikissa asioissa ne hyvät puolet ja mahdollisuudet. Koskaan mikään asia ei ole joko tai, aina on olemassa mahdollisuus. Oikotietä onneen ei kuitenkaan ole missään asiassa. Jokainen on vastuussa itse itsestään, omasta hyvinvoinnistaan ja onnestaan. Kun sen ymmärtää on jo pitkällä, matkalla kohti parempaa oloa. Takapakkia tulee väistämättä kaikille joskus, niistä ei pidä lannistua. Huomenna on aina uusi päivä ja uusi mahdollisuus onnistua. Toiset on yksin puurtajia ja toiset tarvii tuekseen tsempparin, tiimin tai valmiin ohjelman jota noudattaa. Onneksi on paljon mahdollisuuksia mistä valita. Mun paras tuki ja tsemppi on löytynyt kotoa, mutta en mä ilman erilaisia asiantuntijoita olisi onnistunut.


Mulle valikoitui valmentajaksi lopulta Oili. Hänen kanssaan yhteistyö on sujunut luontevasti. Hällä oli pitkästi jo valmennuskokemusta ja ohjelmat sai nopsaan. Viikottaiset keskustelut ja aktiivinen watsupp-ryhmä ovat olleet hyvänä tukena. Jos jokin asia mietityttää, niin Oililta on saanut kyllä vastauksen nopeasti.


Ensimmäinen askel parempaan minään on myöntää itselleen, että jotain tarttisi tehdä. On hyvä miettiä millaista tukea tarvitsee. Sopiiko valmis ohjelma itselle vai tarviiko alkuun PT:n apua. Missä haluaa treenata ja millaisia lajeja. Aina ei ole pakko lähteä kuntosalille. Paljon voi tehdä kotona tai ulkona. Oili ainakin on ottanut valmentajana hyvin kopin omista toiveistani, tavoitteistani ja siitä, missä ja kuinka usein olen ollut valmis treenaamaan. Jo yksikin pieni teko on aina askel kohti sitä parempaa oloa.


Tutustu henkilökohtaiseen valmennukseen

Tutustu henkilökohtaiseen valmennukseen, missä saat yhden sijaan kaksi valmentajaa

Verkkokaupan ohjelmat ja ruokavaliot

bottom of page