top of page

Asiakashaastattelu: Minna P.

Päivitetty: 5. marrask.

Olen Minna, 48-vuotias ja asun maalla lähellä Kokkolaa. Perheeseeni kuuluvat mies, 9-vuotias tytär ja kaksi kissaa. Työkseni kehitän asiakaspalvelu- ja myyntihenkilöstön koulutuksia, osaamiseen ja osaamisen kehittämiseen liittyviä asioita. Koulutan ja valmennan myös itse. Teen työni pääosin kotitoimistolla. Nautin etätyöstä, siitä kuinka se helpottaa arjen pyöritystä. Tykkään tehdä käsitöitä, erityisesti neulominen on intohimoni. Harrastan ratsastusta ja pidän myös leipomisesta.

Tiesin, etten selviäisi tästä enää yksin. En myöskään halua tiputtaa painoa koko ajan, en syödä enää yhtään pussikeittoa ja aina vain kieltäytyä kaikesta ruoasta. Haluan löytää elämän, jossa paino ja sen tarkkailu ei olisi kaiken keskipisteenä. Fitverstas oli tullut minulle tutuksi jo aiemmin sali- ja ruokavalio-ohjelmien muodossa ja olinkin postituslistalla, jossa haettiin personal trainer -palveluiden testaajaa. Halusin heti tietää, mistä on kyse ja tutustuin Fitverstaan nettisivujen kautta lisää niin itse palveluun kuin valmentajiinkin. Erosen Oilin tarina tuntui niin omalta, että halusin heti mukaan. Onneksi pääsin! Jo aiemmat kokemukseni Fitverstaasta olivat hyvät: saamani ohjeet olivat selkeät, monipuoliset ja hinta oli edullinen. Lisäksi sain kaikki ohjelmat "ikiomaksi" eikä vain määräajaksi käyttööni. Palvelu on ollut myös nopeaa: ohjelmat saa käyttöön lähes samantien ja yhteydenottoihin vastataan tosi nopeasti. Kaikista kokemuksista tähän asti on tullut tunne, että Fitverstaalla on ammattilaiset töissä.

Jo aiemmat kokemukseni Fitverstaasta olivat hyvät: saamani ohjeet olivat selkeät, monipuoliset ja hinta oli edullinen.

Ollessani vajaa 35-vuotias, työpaikan taukotilassa lounaseväitä vertailtaessa kuultu "Meidän pullukoiden pitää vähän katsoa, mitä syömme." Se antoi alkusysäyksen ensimmäiselle 20 kilon painonpudotukselle. Olin harrastanut liikuntaa kouluaikoina, opiskelut aloitettuani liikunta jäi lähes kokonaan ja painoa kertyi pikku hiljaa. Tiputin painoa itsekseni ruokailutottumuksiani muuttaen. Liikunnan aloitin vasta painon pudottua; kävelin ja kävin erilaisissa jumpissa. Pikkuhiljaa mukaan tuli myös kuntosalitreenit ja löysin itsestäni intohimoisen juoksijan.


Tyttäreni syntymän jälkeen sairastuin haavaiseen paksunsuolentulehdukseen. Vanhempainvapaa-aika meni pitkältä sairastaessa tai toipuessa ja palattuani töihin pikkulapsiarki vei mennessään; hyvät ruokailutottumukset ja liikunta jäivät. Painoa alkoi taas kertyä. Vuoteen 2016 (noin kymmenessä vuodessa) jo kerran tiputetut 20 kiloa olivat kertyneet takaisin. Koko aikuisiän vaivanneet selkäkivut haittasivat liikuntaa ja se toimi toisella kertaa sysäyksenä painon pudotukselle. Aloitin "pussikeittokuurin" ja tiputin 18 kiloa hyvin nopeassa aikataulussa. Liikunta tuli myös mukaan kuvioihin, vaikka selkäkivut haittasivat kovasti liikkumista.


Vajaa kaksi vuotta sitten minulla todettiin selkärankareuma. Lääkityksen avulla sain selkäkivut kuriin ja sain aloitettua liikunnan taas uudelleen. Lenkkeilin ja treenailin salilla. Palattuani pussikeittojen jälkeen normaaliin ruokaan, paino alkoi taas nousta vaikka punnitsin jokaisen suupalan ja kontrolloin syömistäni, mielestäni myös liikuin paljon ja monipuolisesti. Kesällä 2020 en jaksanut enää; luovutin, ei huvittanut liikkua ja aina tuntui olevan nälkä. Liikunta, ratsastusta lukuunottamatta, jäi lähes kokonaan enkä välittänyt mitä suuhuni laitoin. Paino nousi, vuoden vaihteessa olin taas onnistunut saamaan puolet pudottamastani takaisin.Pitkällä aikavälillä toivon oppivani suhtautumaan terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan rennosti ja pysyvänä osana arkea. En halua enää kuureja tai projekteja ja jojoilua painon kanssa. Haluan tämän jatkuvan, tämä ei ole vain yksi vaihe elämässäni. Toivon myös omalla esimerkilläni pystyväni luomaan tyttärelleni mallin, kuinka suhtautua terveellä tavalla syömiseen ja liikuntaan ilman ulkonäköpaineita ja suorittamista. Kolmen kuukauden yhteinen aika oman valmentajan kanssa on elämäntaparemontissa lyhyt aika, tavoitteeni tänä aikana on saada tietoa ja hankkia taitoja osatakseni toimia jatkossakin järkevästi. Toivon myös saavani vahvistusta toimiessani oikein ja uusia näkökulmia/ehdotuksia toimiessani ei niin järkevästi. Haluan oppia luottamaan itseeni ja omaan kykyyni jatkaa terveellistä elämää itsenäisesti.

Innostun helposti, lähden helposti kokeilemaan ja tekemään erilaisia asioita. Jotta jaksan jatkaa, minun täytyy todella tykätä tekemästäni asiasta, minun täytyy nähdä jotain kehitystä/valmista tapahtuvan tai tarvitsen vaihtelua. Toisaalta, jos jotain päätän, en luovuta helpolla. Minun on usein hankala sanoa "ei" ja usein saatankin asettaa muiden ihmisten toiveet/tarpeet omieni edelle. Olen hyvä noudattamaan annettuja ohjeita. Olen nyt saanut yksityiskohtaiset ohjeet sekä liikkumiseen ja ruokailuun, joita minun on ollut helppo noudattaa. Olen huomannut mm. lihasvoimani parantuneen salitreenien ansioista, se jo mikä kannustaa jatkamaan! On ollut myös mahtavaa huomata kuinka ihan tavallisen kotiruoan syöminen on helpottanut arkea eikä enää tarvitse tehdä itselleni omaa ruokaa ja selittää tyttärelleni, miksi syön erilaista ruokaa kuin muu perhe. En kiellä enää itseäni syömästä mitään ja onkin ollut jännä huomata ettei minulla enää tee mieli entisiä kieltolistallani olleita asioita.


Olen oppinut myös syömään riittävästi suhteessa omaan aktiivisuuteeni. Tämä on parantanut vireytasoa ja jaksamista yleensäkin. On ollut myös hienoa huomata, että säännöllinen liikunta on auttanut selkäkipujen kanssa; tarvitsen kipulääkkeistä enää ihan satunnaisesti. Haastavaa on ollut ajattelutavan muuttaminen pois painokeskeisyydestä. Ennen kävin vaa'alla joka päivä ja ahdistuin/iloitsin 100 gramman muutoksista painossa. Paino on ollut hyvin konkreettinen mittari, joka ei kuitenkaan kerro kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Luopuminen jatkuvasta ruoan ja itseni punnitsemisesta on ollut hankalaa; toisaalta taas niin vapauttavaa.


Minusta Oili sopii valmentajaksi kenelle tahansa, elämänkokemuksensa perusteella varmasti parhaiten meille jo reilusti aikuisille.

Valmentajani Oili on auttanut minua tässä muutoksessa korvaamattomalla tavalla viikottaisissa tapaamissa ja viesteillä tapaamisten välillä. Valitsin Oilin valmentajaksi siksi, että hänen oma tarinansa tuntui omalta ja hän on itsekin painiskellut samojen haasteiden kanssa. Tästä syystä uskon hänen voivan auttaa minua ja niin on jo käynytkin! Yhteistyö on ollut antoisaa; olen oppinut paljon. Oililla on hyvä huumorintaju ja hän on erinomainen kuuntelija. Minusta Oili sopii valmentajaksi kenelle tahansa, elämänkokemuksensa perusteella varmasti parhaiten meille jo reilusti aikuisille. :)


Oman kokemukseni mukaan näitä haasteita tulee liian kauan mietittyä yksin, vaikka asiansa osaavaa apua on helposti saatavilla. Kannattaa ottaa reippaasti yhteyttä, kertoa oma tilanne ja yllättyä kuinka juuri sinun tilanteesi ja tarpeesi voidaan ottaa huomioon ja voit saada sinun elämäntilanteeseesi sopivia ohjeita niin ruokailun kuin liikunnankin suhteen. Yksilöllisyys on yllättänyt minut - tuntuu, kuin tämä olisi juuri minua varten tehty!


Tutustu henkilökohtaiseen valmennukseen

Tutustu henkilökohtaiseen valmennukseen, missä saat yhden sijaan kaksi valmentajaa

Verkkokaupan ohjelmat ja ruokavaliot

bottom of page