top of page

Pyhitä loma itsellesi - siitä hyötyy myös työnantaja

Loma on palautumista ja rentoutumista varten. Jotta loma rentouttaisi, ei lomalla pidä stressata mistään. Kehomme ei tiedä, onko stressi työperäistä vai jostain muusta aiheutuvaa. Tämän vuoksi stressitasot pitää saada alas ainakin lomalla. Silloin sekä keho, että mieli pääsevät palautumaan.

Lomalla olevia kollegoita ei saa häiritä työasioilla, ei edes ajatuksella, että ”kysynpä ihan nopeesti”. Lomalla työasiat, sähköpostit, puhelut ja työkoneen avaaminen pitää unohtaa. Jos vilkuilet työasioitasi, ajatukset palaavat niihin ja aivosi prosessoi niitä myös alitajuisesti. Palautuminen ei onnistu.

Kun mieli ja keho palautuvat aidosti lomalla, olet tuotteliaampi, luovempi ja muistisi ja ongelmanratkaisukykysi pelaavat paremmin taas töihin palattuasi. Olet hyvässä iskussa ja myös tuotteliaampi tekijä työpaikalla.

Vaihda loman alussa maisemaa, jos mahdollista. Se auttaa irtautumaan arkirutiineista. Lomalla kannattaa ylipäätään rikkoa arkirutiinit ja tehdä jotain erilaista, jossa mieli lepää ja ajatukset eivät harhaudu normiarkeen. Muutos on aina uutta ärsykettä sekä aivoille että keholle. Kokeile ja opi jotain uutta. Aivosi ja kroppasi saa uusia mielekkäitä virikkeitä. Palauttava ja rentouttava tekeminen ja oleminen on sellaista, mistä nauttii. Joskus se on vain olemista.

Muisti ja aivot tarvitsevat sekä ärsykkeitä että lepoa palautuakseen. To do –listat kannattaa kuitenkin unohtaa – "lomalla aloitan golfaamisen, suppailun, polkujuoksun, käyn siellä ja siellä, siivoan kaapit" jne. - ne aiheuttavat sinulle stressiä.

Jos harrastuksena on liikunta, treeneissä kannattaa hakea myös vaihtelua. On hyvä tehdä jotain loman aikana, jotta kunto pysyy yllä – ilman stressiä. Itse suosin ulkotreenejä niin pihalla, ulkokuntosaleilla kuin mökilläkin. Myös lenkkeily uusissa maisemissa ja pyöräily tuovat vaihtelua minun kesälomaani. Aion myös käydä kiertämässä Kuusamossa Karhunkierroksen. Teen tänä kesänä myös asiakkailleni vaihtoehtotreenit lomalle ja mökkiolosuhteisiin, jolloin treenikään ei ole ajasta ja paikasta kiinni.


Ota minuun yhteyttä valmentajaprofiilini kautta.Oili Eronen, valmentaja

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Liikkujan jatkuva energiavaje ja sen kohtalokkaat seuraukset Jatkuvalla energiavajeella treenaaminen ja urheileminen saattaa liian pitkään jatkuneena johtaa merkittävälläkin todennäköisyydellä tilaan,