top of page

Valmentajaesittely: Janita Viitanen

Olen Janita Viitanen, 26 vuotta täyttävä nuori nainen. Asun Lempäälässä yhdessä avopuolisoni kanssa, mutta tituleeraan itseni aina tamperelaiseksi. Olen asunut koko ikäni Tampereella ja aikuisiällä asunut Tampereen vieruskunnissa. Perheeseeni kuuluu avopuolisoni lisäksi äiti ja isosisko.


Olen toista vuotta täysipäiväinen yrittäjä ja toimin Fitverstaalla. Haluan auttaa ihmisiä ja motivoida heitä onnistumaan sekä saavuttamaan omia unelmiaan. Näkemään sen, että minä pystyn!


Ammatiltani olen lähihoitaja ja personal trainer. Toimin lähihoitajana 6 vuotta kehitysvammaisten asumispalveluyksikössä. Rupesin kaipaamaan jotakin muuta työni rinnalle ja päätin 2017 aloittaa personal trainer opinnot työni ohella. Valmistuin 3/2018 personal traineriksi ja toimin 1,5 vuotta sivutoimisena yrittäjänä. Työskennellessä lähihoitajan kaipasin vapautta ja omanlaisia rutiineja. Päätin rakentaa pohjan, jonka päälle on mahdollista luoda ura täysipäiväisenä yrittäjänä. Olen kolmatta vuotta Fitverstaan valmentajana ja toista vuotta täysipäiväisenä yrittäjänä, se on asia joka minua motivoi joka aamu, kun saan tehdä tätä työtä!


Peruskoulun jälkeen lähdin ammattikouluun ja muutin tällöin pois kotoa niin, että asuin viikot asuntolassa ja viikonloput/loma-ajat kotona. Minun nuoruuttani on varjostanut 13-vuotiaasta saakka mielenterveysongelmat ja tästä syystä oma yläaste sekä ammattikoulu olivat aika vaikeaa aikaa. Kipuilin oman minäni ja itsetuntoni kanssa 20-vuotiaaksi asti. Monet asiat ovat tämän jälkeen näyttäytyneet uudella tavalla, kun on rakentanut terveen ja vahvan itsetunnon.Kaikki nämä kokemukset elämässä on muovannut minut tällaiseksi kuin olen nyt. Monet asiat aikuisiällä olen oppinut avopuolisoltani ja saanut häneltä uutta perspektiiviä asioihin, joita olen pohtinut. Olen saanut aina olla oma itseni, joka on mahdollistanut oman aikuisuuteen kasvun. Tapasin avopuolisoni ollessani 18-vuotias, olemme kasvaneet pariskuntana mutta tärkeimpänä: olemme kasvaneet aikuisiksi myös omanlaisina yksilöinä ja olemme olleet yhdessä nyt 7 vuotta.


Olen valmistunut lähihoitajaksi -14. Valmistumisen jälkeen tein lähihoitajana 6 vuotta kehitysvammaisten parissa töitä. Inspiroiduin oman elämäntapamuutoksen myötä opiskelemaan personal traineriksi. Valmistuin -18 personal traineriksi ja perustin oman yrityksen. Toimin 1,5 vuotta sivutoimisena yrittäjänä palkkatyön ohella. Jäin palkkatyöstäni pois syksyllä -19, jonka jälkeen olen toiminut täysipäiväisenä yrittäjänä.


Luonteeltani olen auttavainen ja haluan uskoa aina ihmisistä hyvää. Luonnehdin itseäni myös hyvällä tavalla höpsöksi, heittäydyn aina täysillä mukaan! Työssäni minua kuvataan rauhalliseksi ja koen olevani työssäni rauhallisempi kuin siviilissä. Työssäni minulla pysyy kärsivällisyys ja rauha tekemiseen eri tavalla kuin kotona. Siviilissä näkyy enemmän temperamenttia, kärsimättömyyttä ja jankkausta.


Temperamentti on luonteenpiirteiltäni luultavasti vahvin, joka on näyttäytynyt ihan lapsesta asti hyvässä ja pahassa. Tästä luonteenpiirteestä on ollut toki paljon hyötyäkin. Tiedän mitä haluan ja olen valmis tekemään sen eteen töitä. Unelmat on tehty toteutettavaksi. Olen persoonaltani myös iloinen ja nauravainen sekä todella puhelias! Siviilissä minulla on harvoin hiljaisia hetkiä :D


Jokaiselle löytyy ihan varmasti oma tapa toteuttaa liikkumista, ravitsemusta ja lepoa.

Valmennusfilosofiani perustuu kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, jossa otetaan huomioon kaikki elämän osa-alueet. Valmentajana minun tehtäväni on antaa avaimet muutokseen, jotta asiakas onnistuu tavoitteissaan unohtaen kaikki pikakuurit ja dieetit. Jokaiselle löytyy ihan varmasti oma tapa toteuttaa liikkumista, ravitsemusta ja lepoa ja siinä minä olen asiakkaan apuna. Olen parhaimmillani työssäni, kun löydän asiakkaan kanssa yhdessä toimivan tavan voida hyvin.


Haluan urallani rikkoa hyvinvointi- ja liikunta-alaan liittyviä muotteja siitä, että ihmisen ulkonäkö määrittäisi ammattitaidon.


Minun tapani valmentaa on hyvin asiakaslähtöinen ja valmennus etenee asiakkaan ja asiakkaan tarpeiden mukaan. Minulle on ensiarvoisen tärkeää olla läsnä asiakkaan matkassa alusta loppuun. Valmentajana olen myös hyvin tavoitettavissa ja haluan antaa kysymyksiin vastauksen aina mahdollisimman pian. Pyrin antamaan asiakkaalle pohdintoja ja välttämään niin sanotusti valmiita vastauksia. Minulle valmentajana on tärkeää laittaa kokonaisuus kuntoon ja antaa valmennusta myös mentaalipuolelle.


Erikoisosaamiseni on kokonaisuuden huomioiminen painonpudotuksessa ja -hallinnassa sekä isot ja pienet elämäntapamuutokset. Osaamiseni on lisäksi liikunnan aloittamisessa, maalaisjärkisessä ravitsemuksessa sekä mentaalipuolessa. Oman elämäntapamuutoksen myötä asiakkaani ovat suurimmilta osin juurikin elämäntapamuuttujia, painonpudottajia ja liikuntaharrastusta aloittelevia sekä monipuolisesti erilaiset ravitsemukseen tukea kaipaavat. Kun pääsen auttamaan asiakkaita mahdollisimman laajasti, myös mentaalipuolella, minulla on aina annettavaa valmentajana.


Olen sinulle sopiva valmentaja, jos:

  • haluat kokonaisvaltaista valmennusta ottaen huomioon mentaalipuolen

  • olet painonpudottaja tai elämäntapamuuttuja

  • haluat ravintovalmennuksen ilman kieltolistoja

  • olet valmis pohtimaan tavoitteitasi ja matkaasi ilman valmiita vastauksia

  • haluat löytää sinulle sopivan ja miellyttävä tavan liikkua

En ole sinulle sopiva valmentaja, jos:

  • etsit pikaratkaisuja painonpudotukseen tai ruokavalioosi

  • tähtäät tavoitteelliseen treenaamiseen tai fitness-kisoihin

  • et ole valmis panostamaan pysyvään muutokseen


Haluan urallani rikkoa hyvinvointi- ja liikunta-alaan liittyviä muotteja siitä, että ihmisen ulkonäkö määrittäisi ammattitaidon. Koen voivani olla yhtä pätevä liikunta-alan ammattilainen kuin kuka tahansa muu kollegani. Haluan lisäksi saavuttaa sellaisiakin asioita, joista en uskalla vielä edes unelmoida. Haluan kehittyä valmentajana ja yrittäjänä mahdollisimman paljon.


Toivon, että alamme kehittyisi siten, ettemme olisi toistemme kilpailijoita, vaan tukijoita.

Toivon, että alamme kehittyisi siten, ettemme olisi toistemme kilpailijoita, vaan tukijoita ja että alalla työskentelevät inspiroituisivat toisistaan. Kannatan jokaisen valmentajan säännöllistä jatkokouluttautumista, ja tässäkin voisimme hyötyä toisistamme suuresti.


Tähän loppuun haluan nostaa esiin yhden mieleen painuneen valmennuscasen. Päällimmäisenä tulee mieleen asiakas, kenen tavoitteena oli pudottaa painoa ja parantaa omia elintapojaan, jotta raskautuminen olisi hänelle mahdollista. Asiakkaalla oli tavoitteena raskautua lähitulevaisuudessa ja tavoitteena ennen raskautta pudottaa painoa ja saada terveellisiä elämäntapoja osaksi arkea. Suunnittelin asiakkaalle räätälöidyt ohjelmat liikuntaan sekä ravintoon hänen toiveidensa pohjalta. Painoa ehdimme pudottaa viitisen kiloa. Koin onnistumista valmentajana, kun asiakas raskautui aiemmin, kuin hän itse ajatteli.


Tutustu valmentajaprofiiliin

Janita Facebookissa

Janita Instagramissa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Liikkujan jatkuva energiavaje ja sen kohtalokkaat seuraukset Jatkuvalla energiavajeella treenaaminen ja urheileminen saattaa liian pitkään jatkuneena johtaa merkittävälläkin todennäköisyydellä tilaan,

bottom of page