top of page

Valmentajaesittely: Kirsi Kemppainen

Olen Kirsi Kemppainen, 31 vuotta ja asun Oulussa 6-vuotiaan labradorinnoutaja Brandon kanssa. Olen kotoisin Kainuusta, Suomussalmelta, jossa vierailenkin aika usein vanhempieni luona. Lisäksi minulla on kaksi pikkusiskoa ja isoveli, jotka asuvat eri puolilla Suomea. Teen tällä hetkellä kahta työtä. Toimin valmentajana Fitverstaalla sivutoimisena yrittäjänä ja lisäksi toimin myymäläpäällikkönä kansainvälisessä kosmetiikkaketjussa. Haaveenani on täysipäiväinen ura valmentajana ja sitä kohti tässä mennään. Olen ammatiltani lisäksi parturi-kampaaja ja stylisti. Parturi-kampaajan urasta jouduin luopumaan ranneleikkauksen myötä. Aloitin itse salilla käynnin vuonna 2009. Aikaisempaa kosketuspintaa salitreeniin oli erittäin satunnaisesti. En muutenkaan ollut liioin liikunnallinen ihminen. Ystävä sai houkuteltua minut salille ja minua rehellisesti sanottuna jännitti aivan älyttömästi. Ajattelin silloin, etten sovi salille koska olen aloittelija ja "salilla käy vain mörön kokoiset miehet". Aika pian kuitenkin soluttauduin joukkoon ja sille tielle olen jäänyt. Oman salikokemuksen ja tulosten myötä aloin itse haaveilemaan valmentajan urasta. Meni vuosia ja useita nettivalmennuksia kunnes löysin Fitverstaan ja Someninjojen haun. Hainkin heti mukaan ja pääsin. Someninjat vahvisti sitä yhteenkuuluvuuden tunnetta, joka meillä Fitverstaan tiimissä on. Kolme kautta someninjana sai minut oikealle tielle urallani ja näinkin uramahdollisuuden Fitverstaan valmentajana. Suurin haaste saliurani aikana oli juuri tuo aiemmin mainitsemani ranneleikkaus. Harrastan jokkista (moottoriurheilua) ja eräässä kisassa toinen auto törmäsi autoni kylkeen, jonka seurauksena ranteeni otti osumaa ja sieltä repesi kolmiorusto. Rannetta tutkittiin kolme vuotta (ja treenasin kaikki ne vuodet ihmetellen kipuja). Kolmen vuoden jälkeen ranne viimein leikattiin ja kuntouttaminen vei kauan. Varsinkin vetoliikkeet täytyi opetella miltei uudestaan. Lisäksi jouduin luopumaan lapsuuteni unelma-ammatista kampaajana. Uskon kuitenkin, että kaikella tällä oli merkitys liittyen nykyistä uraa ajatellen.


Luonteeltani olen tekijä. Teen oikeastaan koko ajan jotain. Aivoni raksuttavat taukoamatta. Koen sen olevan välillä myös yksi suurimmista heikkouksistani, koska en oikein osaa pysähtyä. Osaan kääntää sen kuitenkin vahvuudeksi ja takoa silloin kun rauta on kuumaa. Vierivä kivi ei sammaloidu. Pidän itseäni myös helposti lähestyttävänä ihmisenä. Nautin pitkistä keskusteluista ja siitä, että toiminnallani voin auttaa muita. Kutsun itseäni taskuraketiksi, koska olen pieni, mutta menevä. Kääntöpuolena nautin kuitenkin liikkumisesta rauhallisessa metsässä. Olen pienen kylän kasvatti, joten vaikka pidänkin ihmisten seurasta, nautin hiljentyä luonnossa, poissa kaupungin melusta.


Persoonana olen siis hyvin energinen ja energisyys tarttuu helposti myös muihin. Olen omassa elämässäni löytänyt tasapainon työn ja vapaa-ajan välille. Koen, että pitkä kokemus vuorotyöstä ja saliharjoittelutausta on tehnyt minusta selkeän ja tavoitteellisen valmentajan (ja treenaajan), joka löytää ratkaisuja myös asiakkaiden työn ja vapaa-ajan yhdistämiseen.


Valmentamisessa pidän siitä, että jokaiselle löytyy oma ja oikea tapa liikkua. Kaikki eivät ole "salirottia" tai juoksijoita.

Valmentamisessa pidän siitä, että jokaiselle löytyy oma ja oikea tapa liikkua. Kaikki eivät ole "salirottia" tai juoksijoita. Kun liikkuu itselle mieleisellä tavalla, saa tuloksia varmasti paremmin, kuin väkisin vääntymällä esimerkiksi salille. Valmennan määrätietoisesti ja tavoite mielessä, mutta inhimillisesti. Jokainen meistä on yksilö, mutta jokaiselle meistä löytyy myös oma tapa liikkua ja syödä. Pidän siitä, että valmennuksen aikana tutustun asiakkaaseeni ja siitä kuinka asiakkaani kokee onnistumisia ja voimme iloita niistä yhdessä. Asiakkaitani ovat niin ikään aloittelijat, kuin jo pidempään salilla käyneet, jotka haluavat uutta näkökulmaa treeneihin sekä elämäntapamuuttujat. En itsekään aina ole ollut himoliikkuja, mutta olen oppinut nauttimaan jokaisesta liikuntakerrasta löydettyäni oman lajini. Tätä toivon myös asiakkailleni.


Haluan, että yhä useammat ihmiset ymmärtävät, etteivät painonpudotus ja elämäntapamuutos ole tähtitiedettä.

Olen sinulla sopiva valmentaja, jos:

  • olet aloittelija ja sinusta tuntuu, ettet uskalla lähteä yksin salille tai mietit, ettet osaa tehdä siellä mitään ja haluat jonkun, joka on ollut samassa tilanteessa

  • jos haluat matkallesi mukaan ihmisen, joka antaa sinulle selkeät ohjeet kuinka toimia ja potkii sinus eteenpäin, kun tuntuu, ettet jaksa tai kehtaa

  • etsit itsellesi valmentajaa, kenellä on kokemusta yhdistää kiireinen arki ja liikkuminen haluat onnistua tavoitteissasi ilman, että sinun täytyy luopua kaikesta ja kituuttaa dieetillä

En kuitenkaan ole sinun valmentajasi, mikäli:

  • et itse ole valmis tekemään töitä unelmiesi eteen

  • haluat muutoksen tapahtuvan nopeasti, hinnalla millä hyvänsä

  • haet valmentajaa esim. kisadieettiä varten


Haaveeni on tehdä valmentajan hommia päätyönä ja auttaa aina useampia ja useampia ihmisiä löytämään elämäänsä tasapainon liikunnan, ravinnon ja unen suhteen. Olen toiminut tällä hetkellä reilu puoli vuotta valmentajana ja se on antanut minulle asiakkaiden onnistumisten kautta niin paljon iloa, että en malta odottaa mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Paras palkka on asiakkaan onnistuminen ja siitä iloitseminen yhdessä. Haluan olla valmentajana se henkilö, joka voi ylpeänä sanoa olleensa mukana asiakkaiden haaveiden totteuttamisessa. Olen aikaisemminkin toiminut yrittäjänä kampaamopuolella ja kokemus yrittäjän vapaudesta vie haavettani myös eteenpäin.Koen, että media on luonut tietynlaisen dieettikulttuurin, jossa laihtua voi vain syömällä riisiä, kanaa ja rahkaa. Haluan, että yhä useammat ihmiset ymmärtävät, etteivät painonpudotus ja elämäntapamuutos ole tähtitiedettä. Lisäksi toivoisin, että asiakkaat löytäisivät personal trainereiden valmennuksiin. Valmentajan tekemät ohjelmat on vähän sama, kuin ostaisi puvun mittatilauksena räätäliltä - juuri sopiva ja kestävä.

Kirsin 5 + 1 syytä, miksi palkata personal trainer

  1. Räätälöidyt palvelut on tehty juuri sinun arkeesi ja elämääsi sopiviksi, ihan kuten räätäli tekee mittatilauspuvun juuri sinun mittojesi mukaan

  2. Valmentaja on mukana matkallasi, eikä sinun tarvitse ratkaista mahdollisia ongelmia yksin

  3. Olet valmentajalle ns. tilivelvollinen, jolloin tekosyiden keksiminen voi vähentyä tai loppua kokonaan