top of page

Valmentajaesittely: Oili Eronen

Olen Oili, 52-vuotias valmentajayrittäjä. Perheeseeni kuuluvat aviomies, tytär Ella sekä Moona-kissa. Asumme Jyväskylässä, vietämme aikaa paljon myös mökillämme Kangasniemellä. Matkustelemme myös paljon ulkomailla.

Työskentelen tällä hetkellä personal trainerina ja ravintovalmentajana oman yrityksen kautta ja kuulun Fitverstaan franchising-ketjuun. Olen tehnyt tätä työtä 3 vuotta. Ennen siirtymistäni hyvinvointialalle olen työskennellyt lähes 20 vuotta pankki- ja vakuutussektorilla OP-Pohjola –ryhmässä rahoitus- ja myyntijohtajana. Alkuperäiseltä koulutukseltani olen juristi ja sen myötä tuomioistuin- ja asianajotyö on myös tuttua.


Minulla on kokemusta pienten ja isojen organisaatioiden johtamisesta. Olen toiminut niin tulostavoitteellisen myyntiorganisaation luotsaajana kuin asiantuntijaorganisaatioiden vetäjänä. Minulle on siis kovin tuttua työelämän haasteet organisaatioille ja yksilöille. Olen myös toiminut yritysvalmentajana johtamisen ja myynnin alueilla. Olen aina ollut parhaimmillani muutos- ja kriisitilanteiden johtamisessa. Siksi muutos on kiehtonut minua aina ja sen vuoksi koen olevani parhaimmillani muutosvalmentajana myös yksilötasolla.

Tässä ajassa ihmisiltä vaaditaan paljon. Oma hyvinvointi jää muun tekemisen jalkoihin. Kun ei pidä huolta omasta hyvinvoinnista ja palautumisesta, jaksaminen henkisesti ja fyysisesti heikkenee ja kierre on valmis.


Hyvinvoinnilla en tarkoita kuureja ja kikkailuja, grammantarkkaa erikoisdiettaamista tai ulkonäkökeskeistä treenaamista, vaan hyvinvoivaa ihmistä kokonaisuutena. Liikunta, ravinto ja lepo pitää olla osa normaalia arkea, ei suorittamista erillisen kalenterin mukaan. Jokaisella tämä on oma yksilöllinen kokonaisuus, paketti, joka on osa sinua.


Olen itse kokenut loppuun palamisen. Tiedän, mikä siihen altistaa ja johtaa, miten se oireilee ja tämän kokeneena - miten siltä voi välttyä. Olen perfektionisti, suorittaja, kilpailuhenkinen, riskinottaja ja nopea liikkeissäni ja ratkaisuissani. Kuvittelin pystyväni kaikkeen ja hoitavani kaiken. En kuitenkaan pystynyt.


Aiemmin olin aktiivinen liikunnan välttelijä, inhosin kaikkea liikkumiseen liittyvää. Laihdutin aina, mutta en laihtunut. Kärsin ylipainosta siihen saakka, kunnes päässäni naksahti ja päätin oikeasti muuttaa suuntaa.


Ei pakkosuorittamista, vaan energisoivaa tekemistä.

Valmentajana haluan auttaa ihmistä löytämään tasapainon ja vuorovaikutuksellisuuden henkisen ja fyysisen olon välillä. Sopiva ravinto-lepo-liikunta kokonaisuus ovat osa hyvinvointia, mutta siihen kuuluu myös henkinen hyvinvointi, stressin käsittely, irtautuminen työstä, ajankäyttö, palautuminen ja joutenolo.


Treeniohjelmia laatiessani haluan niiden olevan sellaisia, joista innostuu ja jotka sopivat normaaliin arkirytmiin. Ei pakkosuorittamista, vaan energisoivaa tekemistä.

Jokainen ihminen on uniikki, joten jokaiselle haluan rakentaa sen mukaisen kokonaisuuden. Minulta ei saa bulkkiohjelmia.


Tulokset ovat paras motivaattori, joten auttamalla asiakastani saavuttamaan tavoitteensa pysyy myös motivaatio tekemiseen ja muutokseen yllä. Se vaatii johdonmukaisuutta, päättäväisyyttä ja napakkaa ohjausta, joita minulta saa.

Olen tehnyt pitkän uran finanssipuolella. Tiedän, että kokemus ja opit sieltä auttavat minua myös valmentajan työssäni nykyisin. Kokemuksiini on monen helppo samaistua. Ja minä ymmärrän vastaavanlaisessa työssä ja elämäntilanteessa toimivien haasteet ja pystyn auttamaan.


Haluan avata uusia tulokulmia ja näköaloja tulevaisuuden ihmisten hyvinvointiin ja itsensä kehittämiseen.

Haluan tulevaisuudessa löytää polun, jossa voin yhdistää opintoni ja työ- ja elämänkokemukseni tavalla tai toisella. Haluan avata uusia tulokulmia ja näköaloja tulevaisuuden ihmisten hyvinvointiin ja itsensä kehittämiseen. Haluan laittaa itseni likoon ja samalla auttaa asiakkaitani voimaan paremmin.


Haluan, että hyvinvointialalla suuntaudutaan ihmisiin ja heidän elämäntilanteisiinsa kokonaisuutena ja hyvinvointivalmennus lähtisi liikkeelle siitä. En kannata ”viiden kohdan vinkit parempaan elämään” tai ”polta rasvaa tehokkaasti kuukaudessa” –tyyppisiin ohjelmiin, enkä muoti-ilmiöinä leviäviin suuntauksiin.


Olen sinulle sopiva valmentaja, jos...

- haluat pitkäjänteistä ja kokonaisvaltaista valmennusta hyvinvoinnin kaikilla osa-alueilla

- työelämä ja sen haasteet määrittävät paljolti sinua ja ajankäyttöäsi

- arvostat näkemyksellisyyttä ja perusteellisuutta ja haluat tietää, miksi asioita tehdään

- et ole ulkonäkökeskeinen treenaaja, vaan motivaatiosi on syvemmällä