top of page

Tiina Häyhä

Valmentaja

Tietoa minusta:

  • Auktorisoitu Personal Trainer (TrainerLab)

  • Kuntosalivalmentaja (TrainerLab)

  • Liikunnanohjauksen peruskoulutus (TrainerLab)

  • Fustra Personal Trainer (Fustra International Oy)

  • Hyvinvointiteknologian ylempi insinööri (YAMK)

  • Erityisosaamisalueitani ovat elämäntapamuutokset, aloittelijat, tavoitteelliset kuntosalitreenaajat ja ravintovalmennus

 

Valmennuksen perustana toimii mielestäni luottamus ja avoimuus valmentajan ja valmennettavan välillä. Valmentajana olen helposti lähestyttävä ja haluan vuorovaikutuksen toimivan myös silloin, jos haasteita tai vastoinkäymisiä sattuu matkan varrelle. Haluan aina tietää valmennettavan lähtötilanteen mahdollisimman tarkkaan, sillä jokainen meistä toimii kokonaisuutena, johon kaikki osa-alueet vaikuttavat. Kiinnitän kuitenkin huomioita myös pieniin yksityiskohtiin, joilla voi monesti olla kokonaisuuden kannalta suuri vaikutus.

Valmennuksessani suunnitelmat tehdään jokaisen henkilökohtaisia tavoitteita tukien ja niin, että kuormitus on sopiva sen hetkiseen elämäntilanteeseen. On siis ihan yhtä tärkeää tunnistaa se, milloin keho kaipaa lepoa enemmän kuin lisää kuormitusta, kuin se milloin puolestaan liikunta tuo kaivattua energiaa. Haluan aina kohdata jokaisen valmennettavan yksilönä, ja minulle on tärkeää, että valmennettavani kokevat tulevansa aidosti kuulluksi. Kaikki ihmiset ovat erilaisia, ainutlaatuisia yksilöitä omine tarpeineen ja tavoitteineen.

Olen luonteeltani rauhallinen, empaattinen ja iloinen tyyppi, mutta myös sopivan vaativa ja osaan myös haastaa tarpeen mukaan. Valmennuksessani hommat tehdään positiivisuuden kautta, kuitenkaan laadusta ja tavoitteista tinkimättä. Pyrin aina perustelemaan tarjoamani ratkaisut niin, että valmennettava ymmärtää miksi jotain tehdään. Tämä on tärkeää, jotta tekemiseen voidaan motivoitua mahdollisimman hyvin. Eli vaikka minä valmentajana pyrin auttamaan, motivoimaan, tukemaan ja opettamaan, on valmennettava viimekädessä se, jonka on valittava, tekeekö hän nämä asiat ja valinnat omassa arjessa.

Liikunta on kuulunut elämääni lapsesta asti ja kuntosaliharjoittelun aloitin yli 10 vuotta sitten. Pikkuhiljaa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista on kasvanut intohimo, josta halusin itselleni ammatin. Vaihdoin kokopäiväisen toimistotyön liikunta- ja hyvinvointialaan vuonna 2017 ja tällä hetkellä harjoittelen tavoitteellisesti kuntosalilla, mutta myös juoksu on yksi lempi harrastuksistani. Puolimaratonin olen juossut kahdesti ja osallistunut muihin lyhyempiin juoksutapahtumiin.  Harrastan vaihtelevasti myös muita lajeja, kuten erilaisia pallopelejä. 

Omaan kehoon liittyvät haasteet ovat olleet suuri motivoiva tekijä janoamaan tietoa hyvinvoinnista ja sitä kautta kouluttautumaan alalle. Eniten olen oppinut omasta kehosta kantapään kautta, eli monia virheitä on tullut tehtyä matkan varrella. Suuri syy on varmasti ollut se, että motivaatiota on ollut tietämystä enemmän. Kamppailin useita vuosia painon jojoilun kanssa, kunnes löysin tasapainon erilaisten oivallusten kautta. Olen kokenut myös mitä liian vähäinen ravinto yhdistettynä liian kovaan harjoitteluun tekee keholle ja hyvinvoinnille. Tavoitteisiin sillä ei päästä ja seurauksia saatetaan joutua korjaamaan pitkään. Myös istumatyön aiheuttamat haasteet kehossa ovat tuttuja omakohtaisesta kokemuksesta. Nämä edellä mainitut asiat ovat kuitenkin olleet iso syy hakeutua alalle ja herättänyt minussa vilpittömän auttamisen halun, sekä tarpeen jakaa näitä oppeja muille.

Toivon, että valmennettavani löytävät liikunnan ilon itselle mieleisellä tavalla ja hyvinvoinnin osaksi elämää! Olipa tavoitteesi sitten kokonaisvaltaisen elämäntapamuutoksen aloittaminen, viilaukset jo tavoitteellisempaan treeniin, haasteet ruokavalion kanssa tai ihan jotain muuta, autan mielelläni viemään nämä tavoitteet maaliin.

Ota yhteyttä!

Kiitos viestistäsi! Otan sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!

IMG-20230525-WA0031.jpg
bottom of page